Og du trodde festen var over?

Snart er det karnevalstid. Her er en smak av the "real thing".

Publisert
Sist oppdatert

DinSide Reise vil hver uke fremover i vinter presentere et bilde som vekker reiselysten.

Bildet vil være aktuelt for årstiden, vise en spesiell reiseopplevelse, gi en historie, eller simpelthen vekke gode reisevibber.

Ukens bilde:

Ukens bilde tok jeg i Recife, Brasil under karneval i 2007. Bildet reflekterer hvordan lokalbefolkningen feirer den store festen som de bygger opp mot i et helt år. Elektrisk, fullt av farger og med rytmer ukjente for de fleste nordmenn.

Mange av innbyggerne i denne delen av verden lever i fattigdom, og karneval er som vann og brød for dem. Bildet er fra en lokal karnevalsparade som gikk i noen bakgater av en av Brasils farligste byer. Under karneval stiger alltid drapsstatestikken betraktelig. Det føres en egen statistikk kun for disse fem dagene av året.

Tatt i betraktning at jeg bar på fotoutstyr som var verdt en årslønn for de fleste til stede, folk var fulle og det var midt på natten, var det skremmende å se hundre gale klovner danse vilt rundt meg i gaten.

Jeg er ikke så lettskremt, men dette er faktisk første gangen (og eneste) jeg har forstått de som lider av coulrofobi - frykt for klovner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer