Norgesferie

Også norske turister sviktet

Mens utlendingene nærmest var fraværende blant turistene i juni, var det også langt færre nordmenn som overnattet på hotell, campingplasser og vandrerhjem enn i fjor.

REISE: Med åpningen av Norge har det strømmet på med turister. Det lover bra for juli-tallene - mens juni var som ventet dårlig for turistbransjen. Video: Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren da «alle» skulle være turister i eget land har blitt en særs vanskelig sommer for alle som lever av turisme i Norge. For nye tall fra SSB viser at også en kraftig nedgang i tallet på norske turister i Norge.

Totalt for både hotell, campingplasser og vandrerhjem var nedgangen for de norske hjemmeturistene på 18 prosent i juni, sammenlignet med samme måned i fjor.

Nesten fritt for utlendinger

De utenlandske turistene var som ventet nesten helt fraværende i juni. Der falt overnattingen med 92 prosent i forhold til i fjor. Totalt betyr det at fallet i overnattinger i Norge var på 45,1 prosent målt mot samme måned i fjor. Det er mindre enn fallene i mars (55 prosent), april (84 prosent) og mai (62 prosent).

Fallet var ventet, ettersom coronarestriksjonene for turister fra andre land enn Danmark og Finland ikke ble fjernet før 15. juli.

Regionale forskjeller

Det er store regionale forskjeller i hvor nordmennene ferierte. Nedgangen var på 64 og 59 prosent for Svalbard og Oslo, mens den bare var på 3,8 prosent i Agder og 10 prosent i Nordland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer