Oh boy!

Nærværende, vaktsom og uhyggelig realistisk. Ron Muecks fem meter høye Boy er en av hovedattraksjonene på kunstmuseet ARoS i Århus.

Publisert
Sist oppdatert

Kunstmuseet ARoS har blitt en kjempeattraksjon i Århus. Denne danske byperlen er lite kjent i forhold til København, men bør være et godt alternativ for de fleste.

Ron Muecks "Boy" på ARoS

Jeg er veldig glad for at Boy er kommet til Århus. Jeg liker godt hans nye hjem, men hadde jeg visst at han skulle havne i et såpass kaldt klima hadde jeg nok forsynt ham med en pullover, skal den australske kunstneren Ron Mueck ha sagt til Århus sitt nye kunstmuseum ARoS da hans kunstverk permanent ble flyttet dit under åpningen tidligere i år.

Og fem meter høye Boy kunne kanskje også trengt en myk ullgenser der han sitter naken og vaktsomt på huk og stirrer ut i luften. Gutten, som ser skremmende levende ut i sin glassfiberkropp med synlige blodårer og koppshår, oppleves alt fra uhyggelig og sint til myk og redd ettersom hvor du befinner deg i rommet. Sterkest er kanskje følelsen av å bli jaktet på av guttens ville men også redde øyne. Boy kan imidlertid også oppfattes som et symbol på ungdommelig usikkerhet, og det er denne tvetydigheten som fascinerer ved kunstverket. I følge ARoS har kunstneren Ron Mueck videre latt seg inspirere av australske aboriginer som vaktsomt skuer utover sletten på jakt etter bytte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer