Økende skepsis til kroppsskannere

Skepsisen mot røntgenmaskinene som "kler av" folk er stor.

Foto: YouTube
Foto: YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av det siste halvåret har kroppsskannere blitt tatt i bruk på stadig flere flyplasser verden over. I USA har myndighetene plassert 133 av dem på de store flyplassene rundt om i landet, og vil utplassere 1.000 til innen slutten av 2011.

Men kroppsskannere er ikke spesielt populære blant passasjerene. Og ikke bare fordi de ikke liker å bli "avkledd" i skanneren. Mange passasjerer, og særlig de som fly mye, klager også over at prosessen tar for lang tid, skriver USA Today.

En passasjer avisen snakket med mente at det tar tre til fem ganger så lang tid å gå gjennom kroppsskanneren enn de vanlige metalldetektorene som har vært vanligst inntil nå.

Det er ikke bare tidsbruken som bekymrer. EU-kommisjonen har ikke planer om å kreve at kroppsskannere skal brukes ved europeiske flyplasser før det har blitt gjort grundige undersøkelser som viser at kroppsskanning ikke utgjør noen form for helserisiko. Det kommer frem i en nylig rapport. Uansett ønsker EU-kommisjonen at gravide, spedbarn, barn og folk med funksjonshemminger skal slippe kroppsskanning, dersom kroppsskannere blir påkrevd ved europeiske flyplasser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer