Økonomiklasse får egne senger

Snart er det ikke bare businessklasse som kan ligge flatt på flyet.

SOVEBÅS: Det newzealandske flyselskapet håper å få flere til å reise på sine langdistanseflyvninger. Foto: Air New Zealand
SOVEBÅS: Det newzealandske flyselskapet håper å få flere til å reise på sine langdistanseflyvninger. Foto: Air New Zealand Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du er nødt til å bla opp en god sum for de beste plassene på fly, gjerne et femsifret beløp som gir deg tilgang til business- eller førsteklasse, som ikke bare gir deg bedre servering, men også romslige stoler og i enkelte tilfeller også en seng å sove i.

Økonomiklassen er alltid den rimeligste og her sitter du ofte tett i tett uten mulighet til å lene stolen spesielt langt bakover, og spesielt på lengre flyginger kan det føles veldig trangt etter hvert.

TIPS: Dette er genialt om du vil se serie eller film på flyet! Video: Hanna Krogh-Reinsnes. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Kun én om gangen

Om få år kan også de som reiser på økonomiklasse få tilbud om en sengeplass på flyet. Air New Zealand planlegger nemlig å utstyre noen av langdistanseflyene sine med såkalte sleeping pods, små sovebåser, som skal være mye rimeligere enn å booke seg inn på business- eller førsteklasse, skriver The Guardian.

Det er bare reisende på økonomi og premium økonomi som får mulighet til å booke disse.

Sovebåsene vil ha både madrass og laken, samt forheng, USB-kontakt for lading og ventilasjon, og skal plasseres oppå hverandre for best mulig plassutnyttelse.

Dog er det verdt å merke seg at i første omgang blir sovebåsene bare tilgjengelig på ekstra langdistanseflyginger på over 17 timer, og reisende kan bare booke en sovebås for 4 timer, men bare én sesjon per flyging.

I hver sovebås er det bare tillatt med én person om gangen.

Planen er å stable sovebåsene i høyden. Foto: Fraser Clements/Air New Zealand
Planen er å stable sovebåsene i høyden. Foto: Fraser Clements/Air New Zealand Vis mer

Kommer i 2024

Målet til Air New Zealand er å friste flere til å reise på en av selskapets langdistanseflyginger, skriver The Guardian, men tilbudet er ikke klart når ruten fra Auckland til New York starter opp i september. Det er en flyging på over 17 timer.

I oktober gjenopptar flyselskapet flyginger mellom Auckland og Chicago, men reisende må vente litt til før de kan nyte en firetimers på øye i økonomiavdelingen i flyet.

Air New Zealand forventer oppstart av flyginger med sovebåser mot slutten av 2024, da de mottar nye Boeing 787-8 Dreamliner-fly.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer