Økonomiklasse får egne senger

Snart er det ikke bare businessklasse som kan ligge flatt på flyet.

SOVEBÅS: Det newzealandske flyselskapet håper å få flere til å reise på sine langdistanseflyvninger. Foto: Air New Zealand
SOVEBÅS: Det newzealandske flyselskapet håper å få flere til å reise på sine langdistanseflyvninger. Foto: Air New Zealand Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du er nødt til å bla opp en god sum for de beste plassene på fly, gjerne et femsifret beløp som gir deg tilgang til business- eller førsteklasse, som ikke bare gir deg bedre servering, men også romslige stoler og i enkelte tilfeller også en seng å sove i.

Økonomiklassen er alltid den rimeligste og her sitter du ofte tett i tett uten mulighet til å lene stolen spesielt langt bakover, og spesielt på lengre flyginger kan det føles veldig trangt etter hvert.

Kun én om gangen

Om få år kan også de som reiser på økonomiklasse få tilbud om en sengeplass på flyet. Air New Zealand planlegger nemlig å utstyre noen av langdistanseflyene sine med såkalte sleeping pods, små sovebåser, som skal være mye rimeligere enn å booke seg inn på business- eller førsteklasse, skriver The Guardian.

Det er bare reisende på økonomi og premium økonomi som får mulighet til å booke disse.

Sovebåsene vil ha både madrass og laken, samt forheng, USB-kontakt for lading og ventilasjon, og skal plasseres oppå hverandre for best mulig plassutnyttelse.

Dog er det verdt å merke seg at i første omgang blir sovebåsene bare tilgjengelig på ekstra langdistanseflyginger på over 17 timer, og reisende kan bare booke en sovebås for 4 timer, men bare én sesjon per flyging.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.