Økonomisetene med best plass

Se hvilke flyselskaper som gir deg størst boltreplass.

Foto: Stian Gihle
Foto: Stian Gihle Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er de færreste forunt å fly på business- eller førsteklasse. Derfor bryr det oss i bunn og grunn fint lite hvor stor vinmenyen er på businessklasse, og hvor langt liggesetet på førsteklasse blir når det er slått ut.

Det vi bryr oss om, er hvor komfortabelt det er å sitte i de trange økonomiklassesetene. Og dessverre vet vi alle av erfaring at det ikke er noe å rope hurra for.

Slik er vårt drømmeflyselskap

Men det finnes forskjeller flyselskapene imellom. Noen er mer opptatt av at passasjerene skal få noenlunde ok med benplass enn andre. Skytrax, et uavhengig selskap som driver med kvalitetssertifisering av flyselskaper og flyplasser, har en oversikt over hvor god plass de forskjellige flyselskapene tilbyr sine passasjerer. Vi har plukket ut selskapene nordmenn gjerne kommer borti, og listet dem opp under.

Hva er seat pitch?

For å kunne forstå listen må vi først forklare hva seat pitch er. Seat pitch er en måte å måle avstanden mellom seterader. Som regel gjøres dette ved å måle avstanden fra det bakerste festepunktet på setet og frem til festepunktet på setet på raden foran. Dette indikerer hvor mye plass du kan benytte for å plassere kroppsdelene rumpe, lår og knær horisontalt når du sitter. Men - hvor mye plass du faktisk har, avhenger av setets konstruksjon. Hvis seteryggen er ganske tykk, vil ikke den reelle seat pitchen være for eksempel 30 tommer, selv om det er oppgitt. Seteryggen vil stjele flere centimeter av dette. Ideelt set burde seat pitch måles fra seteryggen din og frem til målebåndet møter baksiden av seteryggen på setet foran - og gjerne når seteryggen foran er senket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer