Økt flyavgift - du får svi

Mens flyselskapene og Luftfartsverket klager over at luftfarten har blitt en melkeku for Staten, hevder Finansdepartementet at regnskapet går i null. Til sist er det uansett vi reisende som må belage oss på å betale. Fra 1. april legger Staten om passasjeravgiftene for luftfarten.

Publisert

Mens avgiften for utenlandsreisende senkes til 128 kroner, økes avgiften for innlandet fra 116 til 128 kroner. I tillegg utvides de avgiftsbelagte rutene til å dekke hele Norge, med unntak av de tre nordligste fylkene (Bodø og Tromsø er her unntatt).

Dyrere billetter

Mandag 18. desember stanset Luftfartsverket og ansatte i flyselskapene all lufttrafikk i Norge i én time. Bakgrunnen for streiken var det høye avgiftsnivået på luftfart i Norge, et nivå som nå økes ytterligere.

- Dette fører til at det blir dyrere å være flypassasjer innenriks, mens det blir billigere å fly til utlandet, mener administrerende direktør i Luftfartsverket, Randi Flesland.

Braathens har varslet at de billigste billettene kan få ett prishopp på mellom 20 og 30 prosent. Det betyr at billetter som før har ligget på 990 kroner vil koste rundt 1.250 kroner. Selskapet er ikke i tvil om hvem som tjener på omleggingen.

- De som rendyrket tjener på omleggingen er utenlandske selskaper som flyr til og fra Norge, sier informasjonsdirektør i Braathens Frode Geitvik.

Økte priser, redusert trafikk

SAS varsler økte priser på innlandsbilletter, men setter samtidig ned prisene på utenlandsrutene. Simen Revold, informasjonsdirektør i SAS, mener at Norge har et skjørt system for innenlands flytrafikk, og frykter nedleggelser av innlandsruter med dårlig belegg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer