Oktoberfest i München

Seks millioner liter øl på 16 dager - oktoberfest er ikke bare en ølhyllest, det er en fyllefest med 200 tradisjonsrike år på rangelen.

Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets oktoberfest starter lørdag 19. september. Festen varer til 4. oktober. så det er altså bare å begynne å planlegge turen til München. DinSide har vært der. Les mer og se bildene.

Ved langbordene utenfor Hacker-Festzelt står en far og holder ølglasset for sønnen sin. Gutten kan kanskje være 7-8 år, og som en hver verdig tysker under oktoberfest, er han festlig antrukket i korte lederhosen, rutete skjorte og halsskjerf. Gutten står på sittebenken for å gjøre det lettere for sin formynder å helle litt øl ned i gapet hans. Den skal tidlig krøkes som god oktoberfester skal bli...

Se bildene fra oktoberfest her...

Seks millioner liter øl...

Dette er kanskje ikke noe vanlig syn på oktoberfest, og gutten skulle nok sikkert bare få den avskrekkende smaken de fleste av oss har fått i unge år - med skuffende lite hell for mange foreldre. Det skal likevel sies at ingen har så gamle tradisjoner når det gjelder øl, og det å drikke det, som folket i Bayern. I 2006 strømmet seks millioner mennesker inn på Theresienwiese-området i sentrum av München for å tømme seks millioner liter øl ned sine ganer, akkompagnert av tradisjonsrik bayersk mat som grillet kylling, oksehaler, saltkringler og sauerkraut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer