OL skremmer vekk turister

Turistboomen arrangørbyene håper på, uteblir.

Publisert
Sist oppdatert

I forsøket på å få OL til Tromsø, nevnes økende turisme som et godt argument for at byen skal sende inn søknad. Men nå viser en rapport at OL slett ikke skaper turistøkningen arrangørene håper på.

European Tour Operators Association (ETOA) har undersøkt hvordan turismen har utviklet seg i forskjellige OL-byer etter at arrangementet var over, og de konkluderer med at i stedet for å trekke flere turister, opplever byene at turistene holder seg unna.

Turistene reiste til nabolandet

Da OL i Sydney var over, lanserte Australia en massiv reklamekampanje som het "Where the bloody hell are you?", for å lokke turister til landet. I stedet for en økning av turister, opplevde Australia et fall i antall besøkende i de tre første årene etter OL. Samtidig kapret nabolandet New Zealand til seg stadig flere turister, skriver ETOA i sin rapport.

Det samme opplevde Aten og Hellas etter OL i 2004. Mens turismen økte kraftig i Tyrkia og Kroatia, falt antall besøkende i Hellas.

Bare kort tid før OL, rapporterer Beijings turistbyrå at færre enn 80 prosent av rommene i byens femstjernershotell er bestilt til OL, mens bare 50 prosent av rommene i byens firestjernershotell er fullbooket til lekene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer