Øl, vin og sjiraff - rideturer i utlandet

Publisert
Sist oppdatert
Safari på hesteryggen i Botswana. 
Foto: Ride Worldwide
Safari på hesteryggen i Botswana.
Foto: Ride Worldwide Vis mer

Høyt til hest

  1. Øl, vin og sjiraff - rideturer i utlandet
  2. Fjell og vidde - rideturer i Norge


Det er selvfølgelig ikke bare i Norge det går an å dra på rideferie. Over hele verden arrangeres det rideferier med forskjellig innhold. Hva med en rideferie i Irland, der lunsjen inntas på puber langs ruta? Eller en ridetur med innlagt vinsmaking i Frankrike?

Du kan ri over hele verden - USA, Italia, Georgia, Mongolia, India, Australia, Chile, Spania eller Sør-Afrika. Det finnes uendelige muligheter, det er egentlig bare å bestemme seg for hvor du kunne tenke deg å dra.

Her er noen forslag til spennende rideferier i det store utland:

Fra pub til pub i Irland

Irland er et hesteland, og perfekt for en rideferie (så lenge det ikke blir for mye regn). Turarrangørene har forskjellige temaer, alt fra turer for mor og datter, single, eller revejaktturer, hvor du får være med på revejakta. De fleste rideferiene belager seg på at gruppa inntar lunsj på koselige puber, mens overnattingen er på typiske B&Bs. Med Horse Holiday Farm kan du ri avgårde helt på egenhånd - du får bare et kart over hvor neste overnattingssted er, og så bærer det av sted i ditt eget tempo. For å kunne gjøre dette må du være litt erfaren på hesteryggen. Og det passer seg naturligvis ikke å drikke for mye når du er ute og rir. Det kan føre til knall og fall. En firedagers tur med B&B koster fra cirka 5.500 kroner, eksklusive flybilletter til Irland.

Fra vingård til vingård i Frankrike

I Frankrike byttes selvfølgelig pub-besøkene ut med besøk til vingårder. Du kan også ri fra slott til slott, i Provence, ved Middelhavet ... valget er vanskelig. Men Equestrian Vacations har for eksempel en fristende tur rundt Bordeaux, der du stopper på vingårder for litt vinsmaking. En ukestur koster cirka 12.500 kroner, og inkluderer kost og losji. Du må selv komme deg til Bordeaux, der du blir hentet.

Safari til hest i Botswana

Kunne du tenke deg å galoppere ved siden av sjiraffer under Afrikas sol? Ride Worldwide arrangerer safariturer til hest i Botswana. Her rir du tett innpå dyra, og overnatter i femstjerners safarilodger. Maks antall deltakere er ti. En tur med fem overnattinger koster fra cirka 17.800 kroner. Da er ikke transporten til og fra møtepunktet inkludert.

I islandshestens rike

Dra til islandshestens rike og ri i det dramatiske landskapet på vulkanøya. Ishestar arrangerer en rekke turer med forskjellig innhold på sagaøya. En femdagers tur til Geysir og Gullfoss koster cirka 7.200 kroner, inkludert kost og losji, ekskludert flybillett til Reykjavik.

Med araberhester i Sahara

Araberhesten er kanskje den vakreste hesterasen, med smekker bygning, lange bein, flagrende man og store øyne. Equitours arrangerer turer i Marokko. En ukestur tar deg fra byen Ouarzazate og ut i ørkenen. Det høyeste punktet på turen er Maoustplatået, 1.700 meter over havet. Overnatting i oasecamper langs ruta. Turen koster cikra 7.700 kroner.

Utallige muligheter

Dette var bare noen eksempler på rideferier rundt om i verden. Noen av turarrangørene over har også andre turer i tillegg til eksemplene. Nedenfor finner du lenker til flere sider:

Riding Holidays
Responsible Travel
Hidden Trails

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer