- Mademoiselle, i Frankrike sier vi beaucoup om en så stor porsjon, smiler min franske og ennå ukjente bordkavaler Jaques. Jaques er for anledningen utsmykket med en dandy snurrebart Poirot verdig.
- Beaucoup trop, même, legger han til for å understreke sitt poeng, og jeg kjenner en svak eim av hvitløk komme strømmende ut fra bartemunnen.
Jeg er på bankett, eller tidlig julebord som det skal vise seg å bli, med noen hundre franskmenn og nordmenn i en ærverdig maurisk sal på ett av Oslos hoteller. Festkomiteens visjon for kalaset er at vi skal bygge bro mellom fransk og norsk kultur, og bli kjent med hverandre. På den turkise tallerkenen har jeg pent dandert en rekke herlige foretter fra buffeen i vinterhaven. Dampede blåskjell, russisk kaviar, grillet tunfisk og saftige kamskjell. And that's just for starters.
- Du syns kanskje jeg har forsynt meg litt mye, spør jeg lattermildt, etter Jaques skudd fra hofta og bryte-isen-og-bli-kjent-kommentar. Stillhet rundt åttemannsbordet. Kokette, nette og elegante franske damer, monsieurer med silkeskjerf og stripete dresser og Ola, Jeppe og Per stirrer på tallerkenen min i noen psykedeliske sekunder.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger