Olav ble fratatt taxfreevarene på flyplassen

Årsak: Posen var ikke godkjent i Norge ...

FEIL POSE: Det er ditt ansvar å sørge for at taxfreevarene handler i riktig pose. Forseglingsposen på bildet er en godkjent type som ville passert i sikkerhetskontrollen.(Illustrasjonen er en fotomontasje.)  Foto: Colourbox/Debatin/Kristin Sørdal
FEIL POSE: Det er ditt ansvar å sørge for at taxfreevarene handler i riktig pose. Forseglingsposen på bildet er en godkjent type som ville passert i sikkerhetskontrollen.(Illustrasjonen er en fotomontasje.) Foto: Colourbox/Debatin/Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Olav Tofte Larssen og hans kone ble temmelig overrasket da de ankom Gardermoen etter en ferie i Tyrkia, og ble fratatt taxfreevarene i sikkerhetskontrollen.

Forklaringen de fikk, var at posen eller forseglingen ikke var godkjent i Norge.

Taxfreevarene var kjøpt på flyplassen i Antalya, og ettersom de skulle mellomlande på Gardermoen og fly videre innenriks, hadde de sørget for at varene ble lagt i en forseglet pose på flyplassen i Antalya.

Dette hjalp imidlertid ikke: Posen eller forseglingen var ikke godkjent i Norge, og varene ble konfiskert.

Les også: Nå er det dyrere å bli tatt i tollen

Kjøpt i Tyrkia? - Ikke godkjent!

- Vi foretok innkjøp av taxfree på flyplassen i Antalya siden vi hadde relativt dårlig tid i transit på Gardermoen. Siden vi skulle over på innenriksfly til Værnes, sørget vi for at innkjøpet ble lagt i forseglet pose på flyplassen i Antalya, forteller Tofte Larssen. - Overraskelsen var derfor stor da denne handleposen ble beslaglagt i sikkerhetskontrollen på Gardermoen. Begrunnelsen var at forseglingen /posen ikke var godkjent i Norge, siden innkjøpet var foretatt i Tyrkia, sier han videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer