Øltrikk for turister

Tørste turister kan fukte ganen mens de beundrer Helsinkis vakre gater.

Spårakoff er en annerledes måte å se Helsinki på. Foto: Koff.net Foto: koff.net
Spårakoff er en annerledes måte å se Helsinki på. Foto: Koff.net Foto: koff.net Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spårakoff heter trikken som skal trafikkere Helsinkis gater frem til 14. august. Ikke så spesielt det kanskje, om vi ser bort fra at reisende faktisk kan nyte servering av sterke drikker om bord.

Ta puben med på tur

Pubcrawling har du sikkert hørt om og kanskje prøvd deg på i ny og ne - men i Helsinki gjør altså trikken crawlingen for deg, og du kan sette deg tilbake og nyte utsikten mens du tar et glass eller tre. Du kan velge mellom øl, sider eller brus på turen. Trikkerunden tar en time, og gir deg mulighet til å se Helsinkis fremste severdigheter på veien.

Turen koster sju euro for voksne, 3,5 for barn under 12. Det går også an å leie farkosten for grupper. Du kan entre trikken på Mikonkatu, Linnanmäki, Operahuset, Studenthuset og Markedsplassen. Langs ruten kan du blant annet se Helsinkis sentralbanestasjon, Nasjonalgalleriet, Pikäsilta bro, Operahuset, Finlandiahallen, Parliamentet og Presidentpalasset.

Trikken Spårakoff har forøvrig fraktet passasjerer i Helsinki siden 1959. Nå drives trikken av bryggeriet Sinebrychoff, som er en del av Carlsberggruppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer