Olympisk humor Down Under

Sydneys innbyggere serverer turistinformasjon med ironisk vri i disse olympiske tider.

Tør du stoppe på Sydneys Harbour Bridge? 
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee
Tør du stoppe på Sydneys Harbour Bridge?
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee Vis mer
Publisert

Du skal ikke tro alt du hører – i alle fall ikke i disse kaotiske dagene like før Australias mest kjente by blir brettet ut over all verdens TV-apparater. Storbyen viser allerede tegn på olympisk utmattelse, og innbyggerne underholder hverandre med å sende ut epost og artikler fulle av tåpelige råd.

Pass på

Rådene kan være både pinlige, irriterende og til dels farlige om du velger å følge dem. Derfor er vårt råd – og det bør du stole på – at du ikke tar disse rådene alvorlig:

Fleip eller fakta?Strandvarsler:Surfer du på Sydneys berømte strand, Bondi, kan du støte på den lokale skikken der noen blåser i et horn og alle rundt deg legger på svøm mot land. Dette er en lokal skikk som gir våre besøkende en sjanse til å nyte surfebølgene uten trengsel. Dette er selvsagt rent tøys. Varselet betyr at du bør komme deg på land fortest mulig. Det kan være hai i nærheten…Hai:Ser du en hai ved stranden trenger du ikke være redd. De er svært tamme og elsker å bli klappet på snuten. Det rene sprøyt: Hai kan fortsatt være farlig for mennesker, og selv ikke australierne har greid å temme sine lokale arter.Trafikkregler:Når du ser merking med "T-lane" betyr det at den er reservert for turister. For eksempel kan du da stoppe på Harbour Bridge for å beundre operahuset. "T-lane" betyr egentlig "transitlane". Stopper du her kan du være sikker bråk fra medtrafikantene. Kommunikasjon:Innbyggerne i Sydney elsker å få konstruktive tilbakemeldinger, så det er bare å gå i detalj hver gang du prater med lokale innbyggere. Innbyggerne i denne byen skal visstnok ikke være spesielt vennlig innstilt til denne type konversasjon…

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer