Om 20 år er Kina verdens største turistland

Det spår lederen for FN's World Travel Organisation.

Foto: Tourism China
Foto: Tourism China Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I årevis har Frankrike tronet på toppen når det gjelder antall besøkende turister. Også i 2010 ser det ut til at dette blir tilfelle.

Men om 20 år er det Kina som besøkes av flest turister, spår Taleb Rifai, lederen av FNs World Tourism Organisation. I år vil Kina konkurrere med Spania om plassen bak verdens andre største turistland, USA.

- Kina bestemte seg for noen år tilbake at turisme skulle være en av de økonomiske pilarene, og det har fungert, sa Rifai ifølge Heraldsun.com.au.

For bare ti år siden, i 2000, besøkte bare rundt åtte millioner turister Kina. I 2009 hadde det årlige besøkstallet økt til 50,9 millioner. Det er en imponerende vekst.

Som nevnt er Frankrike fortsatt det største turistlandet. Hit reiste 74,2 millioner i 2009, mens USA fikk 54,9 millioner besøkende, og Spania fikk 52,2 millioner.

Bruker penger på tur

Kineserne reiser også mye mer enn før, og lå i 2009 på fjerdeplass på listen over folkeslag som bruker mest penger på utenlandsreiser. De brukte tilsammen 43,7 milliarder dollar. (Nå er kineserne selvsagt veldig mange mennesker, men det er en liten andel som har økonomi til å reise på utenlandsferie, likevel. Disse bruker altså ganske mye penger.)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer