Om 20 år reiser du dobbelt så mye!

Europa kommer til å befeste sin posisjon som verdens mest attraktive turistmål. I løpet av 20 år skal reiseaktiviteten vår øke til det dobbelte!

Fremtiden: Flere og flere på reisefot - og langt oftere enn før.
Fremtiden: Flere og flere på reisefot - og langt oftere enn før. Vis mer
Publisert

I 1999 ankom over 380 millioner reisende Europa. Stemmer tallene fra World Tourism Organisation (WTO) vil dette øke til 717 millioner innen 2020, med andre ord en ren dobling i løpet av 20 år!

- En trend er at folk tar stadig flere utenlandsreiser. Dette vil føre til en ekstrem økning i verdensturismen, sier WTOs generalsekretær Francesco Frangialli. - Vi kommer til å reise mer utenfor de tradisjonelle feriene, noe som igjen vil gi turistnæringen mer stabilitet.

Mot øst

Det er Sentral- og Øst-Europa som er mål for den sterkeste økningen. Det ventes at en tredjepart av alle tilreisende til Europa vil legge turen til kontinentets østlige deler innen år 2020. Det betyr at middelhavslandene og Vest-Europas aldrende hegemoni står for fall.

Det ventes at Sentral- og Øst-Europa skal få en turiststrøm på om lag 223 millioner tilreisende i 2020. Til sammenlikning får Vest-Europa 185 millioner og Sør-Europa 177 millioner. Størst årlig økning ventes i Russland (+8,5 prosent), Kroatia (+8,4 prosent) samt Slovenia (+6,2 prosent).

- Det er billig der, og onrådet er lett tilgjengelig. Dette vil være hovedårsakene til at flere vil reise til Sentral- og Øst-Europa, sier Frangialli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer