Om norske byer

Dette er noe av det vi har lest oss til om norske byer og steder.

Publisert
Sist oppdatert
Tromsø falt i smak.
Tromsø falt i smak. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Om Tromsø

Den britiske avisen Guardians reporter kan ikke huske å ha likt et sted så godt så fort, og mener at Tromsø er stedet å være vinterstid, spesielt for å få med seg nordlyset. Men han er sjokkert over nordmenns manglende påkledning.

- Og ingen luer! (...) De kommer til å dø av kulde, dette er tullete, de burde kle på seg!, sier journalisten til seg selv, der han står og kikker etter nordlyset.

Om Bodø

Danske Politikens skribent har også sitt å fortelle om Bodø. Hun starter sin beskrivelse med å fortelle om solen som synker over den "arkitektoniske pærevellingen." Hvorvidt dette er en positiv beskrivelse, er vi ikke hundre prosent sikre på, men vi har våre skumle antagelser. Hun fortsetter nemlig med at byen med sin underlige blanding av trebygninger og betong, ikke er en reise verdt i seg selv.

Videre forteller skribenten av Bodø tidligere ble regnet som en primitiv provins i det fjerne, hvor de lokale innbyggerne var så hardhudede og vindblåste at de skulle ta dobbelt dose av all medisin før den virket! Nå har hun heldigvis fått med seg at byen har blitt et moderne kommunikasjonssentrum med konferansefasiliteter, hoteller og restauranter.

Om Haugesund

Skribenten i britiske Independent hevder hardnakket at Haugesund ikke er norskekystens kronjuvel.

- Betong er kanskje materialet som arkitekters drømmer er skapt av - det sier noe om arkitekter - men det skulle aldri bli tillatt i et land kjent for regn, snø og lange vinternetter. (…) Ingenting arkitektene har gjort med byens sjøside har gjort det mer livlig her.

Holmenkollen er et fint sted påstår danskene.
Holmenkollen er et fint sted påstår danskene. Vis mer


Om Holmenkollen

Danske reportere fra Berlingske Tidende og Politiken har besøkt Holmenkollen, og er strålende fornøyde med mulighetene som utsikten og marka byr på. Politikens utskremte forteller om utsikten fra Holmenkollen.

- Det er her, 417 meter over havets overflate, utøverne av den flyvende skisport hvert år sitter med forhøyet hjerterytme umiddelbart innen deres første hopp. (…) Det er nok et spørsmål om de i nettopp det øyeblikket for alvor setter pris på panoramaet som ellers ganske godt forteller beskueren om mulighetene som Oslos omegn byr på.

Tilbake til innledningen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer