Om norske byer

Dette er noe av det vi har lest oss til om norske byer og steder.

Publisert
Sist oppdatert

Om Tromsø

Den britiske avisen Guardians reporter kan ikke huske å ha likt et sted så godt så fort, og mener at Tromsø er stedet å være vinterstid, spesielt for å få med seg nordlyset. Men han er sjokkert over nordmenns manglende påkledning.

- Og ingen luer! (...) De kommer til å dø av kulde, dette er tullete, de burde kle på seg!, sier journalisten til seg selv, der han står og kikker etter nordlyset.

Om Bodø

Danske Politikens skribent har også sitt å fortelle om Bodø. Hun starter sin beskrivelse med å fortelle om solen som synker over den "arkitektoniske pærevellingen." Hvorvidt dette er en positiv beskrivelse, er vi ikke hundre prosent sikre på, men vi har våre skumle antagelser. Hun fortsetter nemlig med at byen med sin underlige blanding av trebygninger og betong, ikke er en reise verdt i seg selv.

Videre forteller skribenten av Bodø tidligere ble regnet som en primitiv provins i det fjerne, hvor de lokale innbyggerne var så hardhudede og vindblåste at de skulle ta dobbelt dose av all medisin før den virket! Nå har hun heldigvis fått med seg at byen har blitt et moderne kommunikasjonssentrum med konferansefasiliteter, hoteller og restauranter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer