Om to år kommer Dreamlinerne

Norwegian har inngått avtale om kjøp av tre langdistansefly av typen 787-8 Dreamliner.

Glem rullegardiner, om to år kan du dimme vinduet ditt selv. Foto: Dreamliner/Norwegian
Glem rullegardiner, om to år kan du dimme vinduet ditt selv. Foto: Dreamliner/Norwegian Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– At vi skaffer oss ytterligere tre Dreamlinere betyr at vi nå har kommet et langt skritt videre mot full oppstart av vår langdistansesatsning. Vi kommer til å ha en flåte bestående av minst fire av de mest effektive og moderne langdistanseflyene innen sommeren 2013, sier Bjørn Kjos, administrerende direktør i Norwegian, i en pressemelding.

Tidligere har Norwegian inngått en avtale om å lease to fly av samme type. Men nå har flyselskapet sikret seg leveranse av fem fly.

Og det store spørsmålet er vel egentlig: når kan vi vente dem? Ikke med det første. To av flyene leveres nemlig ikke før første halvdel av 2013, mens det tredje er ventet i begynnelsen av 2015.

Norwegian: Lover halv pris til New York

Miljøvennlig og billig

787-8 Dreamliner skal ha høy passasjerkomfort, lave driftsutgifter og reduserte utslipp.

– Dreamlineren vil redusere selskapets kostnader betydelig og vil gi oss muligheten til å tilby reiser til meget gode priser, samtidig som flytypen vil være et sterkt konkurransefortrinn med tanke på drivstoffutgifter. Ikke minst er Dreamliner det mest miljøvennlige alternativet som er mulig å anskaffe, med 20 prosent mindre utslipp enn sammenlignbare flytyper, sier Kjos.

Norwegian er også i forhandlinger om leveranse av flere fly. Alle flyene utstyres med motorer av typen Rolls-Royce Trent 1000, ifølge pressemeldingen.

Takket være Dreamlinerens hastighet vil blant annet passasjerer til New York få redusert reisetiden med cirka 20 minutter. I dag er direkteruten til SAS og Continental på cirka åtte timer.

Dreamliner - sen men god?

Du kan dimme vinduet

Flyet vil også ha annet fancy utstyr, som elektronisk dimming. Glem dagens "rullegardiner", for disse vil nemlig fungere som en solbrille foran viduet. Det er passasjerene selv som styrer mørkhetsgraden, men crewet kan overstyre dimmingen. Blant annet kan de simulere natt i fullt dagslys for å redusere jet-lag.

Og det er gode nyheter til de som elsker vindusplassen: Dreamlineren har nemlig verdens største vinduer, 65 prosent større enn i dagens fly.

Dersom du lar deg irritere over parfyme- og alkoholstank på flyet, så kan du glede deg over at Dreamliner har et gassfiltreringssystem som skal fjerne lukt og uønsket luftforurensning.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer