Ompa, utfor og off-piste

Snødekte topper, hundrevis av løyper og en frekk, liten Jägermeister og lederhosen på afterski. Her får du de ferskeste nyhetene for Alpe-sesongen samt en oversikt over hvordan du kaprer de billigste billettene til skiferieparadiset.

Publisert
Sist oppdatert

Alpene tilbyr alt fra klassisk skiferie med tyrolerhatter og skummende øl i Saalbach i Østerrike, til hardcore offpiste i La Grave i Frankrike. Ompa, offpiste og utfor i skjønn forening. Men hva med den norske fjellheimen da, spør du deg kanskje. Alpin-esset Bjarne Solbakken mener det er stor grunn for å ofre kvikklunsjen for Alpene i vinterferien.

- Gang et hvilket som helst skisted i Norge med tjue. I Alpene har du ubegrensede muligheter, det er topper overalt og veldig mange og varierte bakker. I Saalbach kan du for eksempel kjøre på ski en hel dag uten å stå i samme bakke, det er utrolig deilig. Heissystemet er også veldig bra mange steder, du slipper å stå i kø og kommer deg opp til hver topp, sier Bjarne Solbakken.

Tematurer i vinden

Solbakken har nå inngått et samarbeid med STS Alpereiser, som er en av flere aktører som tilbyr skiferier i Alpene. Solbakken skal blant annet stå på ski med gjestene i egne temauker der du kan treffe alpinist-konger. Friskusferien skal riktignok ikke bare dreie seg om tunge slalåmboots og ski på beina. Som ledd i den stadig økende tematurtrenden tilbyr STS Alpereiser, i likhet med Star Tour Sportsreiser, også mat- og vinkurs samt uker for helse, spa og skjønnhet. Star Tour Sportsreiser lokker i tillegg med egne skiturer for fotballfrelste i Torino i kombinasjon med Juventus' hjemmekamper på Stadio delle Alpi. Egne jenteturer tilbys også, som Girls Free Ride Week med utfordrende offpistekjøring på programmet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer