Hvordan finne billige billetter:

Ønsker opprør mot hoteller

Derfor håper reiseeksperten på bedre tider for singelreisende.

VETERAN: Charlotte Ehde-Eliassen er ekspert i å arrangere reiser for single. Nå vil hun ha opprør mot hotellenes prispraksis. Foto: Privat
VETERAN: Charlotte Ehde-Eliassen er ekspert i å arrangere reiser for single. Nå vil hun ha opprør mot hotellenes prispraksis. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du ut og reise alene, så har du kanskje allerede merket det. Prisen for å dra på charterferie, cruiseferie eller leie hotellrom blir ganske så kostbart når du må betale også for den ubrukte senga. Prisene er nesten alltid for to personer i dobbeltrom, men hva skal du gjøre når du reiser som singelperson?

Smarte tips

- Det er 10 000-kroners spørsmålet, sier Charlotte Ehde-Eliassen, som er daglige leder i Viljareiser. I snart 30 år har ledet Jomfrureiser som er spesialister seg på jenteturer der mange reisende er single.

- Eneste som nytter, spørre ved ankomst – såframt du ikke har forhåndsbetalt hele summen. Dette med enkeltromstillegg er helt vilt, og på cruise er det verre enn verst, mener Charlotte Ehde-Eliassen.

- Vi merker også at flere og flere spør etter muligheter for enkeltrom og de reiser ikke hvis ikke det er flere enkeltrom ledig. De ønsker ikke å reise dersom de må bruke det halvdelte dobbeltrommet.

Nye tider

- For 20 år siden reiste folk uansett og det var ikke så nøye med hvilken annen dame man delte rom med. Men nå vil de reisende ha eget rom, nesten koste hva det koste vil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.