Spania

Ønsker utenlandske turister velkommen

Fra 1. juli ønsker Spania utenlandske turister velkommen, men hvem dette gjelder og hvordan det skal foregå er uklart. Samtidig er det utarbeidet strenge tiltak mot smitte på spanske strender

SPANIAFERIE? Den spanske statsminister vil ønske utenlandske turister velkommen i juli. Detaljene er derimot fortsatt uklare. Foto: NTB Scanpix
SPANIAFERIE? Den spanske statsminister vil ønske utenlandske turister velkommen i juli. Detaljene er derimot fortsatt uklare. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kunne den spanske statsministeren Pedro Sánchez fortelle at Spania åpner opp for besøk av utenlandske turister fra og med 1. juli. Denne nyheten ble lagt fram som en del av planen for å gjenåpne det spanske samfunnet.

Samtidig innfører det spanske helsedepartementet strengere tiltak for sosial avstand og hygiene på spanske strender.

Vil åpne for turister

15. mai innførte Spania karanteneregler for utlendinger som reiser inn i landet, som foreløpig er forlenget frem til 7. juni, skriver den spanske regjeringen på sine nettsider.

Samtidig kom det frem på en pressekonferanse lørdag at statsministeren ønsker å åpne opp for utenlandske turister fra og med juli, der Sánchez kunngjorde at Spania i juli vil gjenoppta innreise av utenlandske turister på en sikker måte, skriver elpais.

«Spania mottar hvert år mer enn 80 millioner besøkende fra utlandet. Fra juli vil Spania igjen motta turister fra utlandet under trygge forhold», uttalte Sánchez på pressekonferansen.

Samtidig skriver el País at den spanske statsministeren sier det jobbes med å sikre at både de som kommer ikke skal være til fare for den lokale befolkningen, og at de skal komme til trygge destinasjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer