Oooops, feil fly!

Skråsikkerhet kan bli riktig pinlig.

Publisert
Sist oppdatert
Riktig sete, feil fly ...
Riktig sete, feil fly ... Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


DinSides leser, Bernhard, forteller:
Jeg skulle til Gaborone i Botswana, via Amsterdam og Johannesburg. Kameraer var mye billigere på Schiphol enn i Oslo, så jeg hadde beregnet å kjøpe meg en nydelig liten Olympus i taxfree-sjappen. Dessverre var flyet fra Oslo forsinket, så da jeg kom til Amsterdam hadde jeg bare 15 minutter på meg før neste fly skulle gå. Jeg stormet av gårde til fotobutikken, der var det kø, men jeg MÅTTE ha kameraet, så jeg ble stående. Da det var betalt, løp jeg av gårde til Gate 95, leverte fra meg billetten til noen meget stressede innsjekkingsfruer, og stormet om bord.

På plassen min satt det en amerikaner, ved siden av sin frue. Siden jeg var svett, trett, stresset og detsomverrevar, ga jeg ham bare én høflig sjanse til å flytte seg. Da denne ikke ble imøtekommet, jaget jeg ham bort, med det som måtte være av skjellsord. At han prøvde å vise meg sitt boardingkort med rett sete på, ga jeg ganske enkelt blaffen i, dette var MIN plass. Amerikaneren begynte nesten å gråte, fruen hans så tydeligvis på meg som en rasende, rabiat norsk desperado og hikstet så stille hun kunne ved siden av meg – sannsynligvis for ikke å provosere meg noe mer. Hennes stakkars mann prøvde å fortelle kabinpersonalet at han ikke hadde noe sted å sitte, de ba ham ”buckle up” umiddelbart. I et fullt fly.

Etter at de begynte å klargjøre flyet for takeoff, døren var stengt osv, kom det plutselig en melding over høyttalerne: ”Kan Bernhard NN melde seg til personalet.” Jeg trodde naturligvis det var noe hyggelig ala ”du er flypassasjer nr. 100 millioner på KLM i år”, og litt smigret over oppmerksomheten vinket jeg til en dame som forklarte hvordan man festet setebelter og redningsvest osv.

”Herr NN”, sa hun. ”De må komme dem ut av flyet umiddelbart.”

Jeg trodde at noen hadde klaget over at jeg hadde vært litt brutal med amerikaner og frue, og begynte umiddelbart å forsvare meg, ”dette er min plass, han satt på den og ville ikke flytte seg, det kan da ikke være mitt problem at en idiot av en amerikansk redneck ikke klarer noe så enkelt som å finne rette setet på flyet sitt.” Jeg var høyrøstet nok til at alle fikk med seg hva som skjedde (som bergenser kommer dette dessverre naturlig i enhver situasjon).

”Herr NN”, fortsatte dama, rolig og høflig. ”Jeg er ikke i tvil om at de sitter på riktig sete, men de befinner dem dessverre på galt fly. Dette er flyet til New York, ikke til Johannesburg.”

Rolig dro jeg jakken over hodet, i håp om at ingen ville gjenkjenne meg (litt sent, innser jeg naturligvis i ettertid). Jeg samlet sakene mine, gikk frem til døren som måtte åpnes igjen for min skyld, og vandret ut av gaten. Hele tiden med jakken over hodet.

Det mest utrolige var at jeg rakk flyet til Johannesburg. Fra Gate 93. Bagasjen kom til Botswana tre fire meget varme dager etterpå. Siden har jeg ikke flydd KLM, i redsel for at noen flyvertinner ville huske meg.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer