Opera smykket i gull

I Norge har det vært stor ståhei rundt bruken av stein i det nye operahuset i Oslo. Københavns operahus er nylig åpnet, og venter på sine første toner smykket i gull.

Publisert
Sist oppdatert

Taket i københavneroperaen er utsmykket med 105.000 ark med 24 karat gull, som til sammen utgjør en vekt på halvannen kilo rent gull. Operahuset ble åpnet med kongelig gull og glitter den 15. januar, og nå ventes det bare på at den første operaforestillingen skal fylle rommene; noe som skjer den 26. januar, med Verdis Aida.

Gave til besvær

I motsetning til her hjemme, hvor operaen er et resultat av politikernes forslag - og noe som må betales av skattebetalerne, er det en ganske annen historie med operahuset i Danmark. Dette er gitt i gave til det danske folk av A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til allmene Formål, og gaven er tatt imot av den danske regjering og Folketinget, på vegne av det danske folk.

Operaen er bygget på Dokøen i Københavns havn, og har et samlet areal på 41.000 kvadratmeter fordelt på 14 etasjer. Her er over 1.000 rom, blant annet kafé, bankett- og restaurantavdeling, flere rom for mindre oppsetninger, øvelsesrom, omkledningsrom med mere. Operaen har plass til 1.500 tilskuere på hovedscenen.

>> Klikk her for å se bildene av den nye København-operaen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer