Opplev operaen uten å være der

Se hva som skjuler seg bak rommene.

Følg pilene og bli med inn på operaen. 360-gradersbildene gjør opplevelsen veldig reell. Foto: Eirik Helland Urke/Gigapix.no
Følg pilene og bli med inn på operaen. 360-gradersbildene gjør opplevelsen veldig reell. Foto: Eirik Helland Urke/Gigapix.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du ikke har fått sett operaen i Bjørvika ennå, eller ønsker å se den en gang til, trenger du faktisk ikke å forlate hjemmet for å gjøre det.

Alt takket være fotograf Eirik Helland Urke, som har tatt ni interaktive 360-bilder av operaen.

– Bildene til akkurat dette prosjektet er tatt på forskjellige tidspunkter og med forskjellige teknikker. Selve opptakene trenger som regel bare ta noen minutter, med god forberedelse og riktig utstyr. Etterarbeidet krever mer tid, og avhenger av kompleksiteten i bildene.Jeg bruker et spesielt stativ og objektiver fra 8mm og oppover, deretter sys flere bilder sammen til et 360-gradersbilde. Til slutt har jeg koblet flere slike bilder sammen og lagt på effekter, forklarer Urke i en epost til DinSide.

Slik så operaen ut ett år før den var ferdig: Se bildene!

Delta på kongelig åpning

Hvis du rusler inn til hovedsalen får du valget mellom å se hvordan det så ut under den kongelige åpningen 12. april 2008, eller være flue på veggen under generalprøven.

Du utforsker operaen ved å klikke/peke eller dra i bildet for å navigere på nettsiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer