Opplevelser på filmsettet

Ta en vandretur i Frustrerte Fruers Wisteria Lane, eller se hvordan spesialeffektene til filmer som Jurassic Park blir til.

Publisert
Sist oppdatert

De store film- og produksjonsselskapene Universal, Sony, Warner Bros. og Paramount ligger alle i eller i nærheten av Hollywood. Verdt en utflukt for filminteresserte og tv-slaver?

Universal Studios

Universal Studios har en lang historie i å la offentligheten få komme inn og se hva som foregår på settet - allerede i 1915 fikk folk komme inn og se på stumfilmskuespillere jobbe. Det kostet 25 cent - og så fikk de en plass å sitte og litt lunsj med på kjøpet ...

Vil du se Wisteria Lane? Det kan du hos Universal Studios. Foto: Universal Studios
Vil du se Wisteria Lane? Det kan du hos Universal Studios. Foto: Universal Studios Vis mer


I dag er publikumsbesøket litt mer avansert. Universal Studios er delvis tema-park, delvis ekte studio og delvis fremvisning av fascinerende spesialeffekter. Vær oppmerksom på at du underveis i studiobesøket kan bli plaget av dinosauruser fra Jurassic Park, haier og selveste King Kong.

Du kan oppleve kulisser fra blant annet disse seriene og filmene: Frustrerte fruer, Tilbake til fremtiden, Psycho, King Kong, CSI, War of the Worlds, m.fl.

Pris: Avhenger av hvilken billett du velger. Dyreste alternativ med VIP-privilegier koster 199 dollar (1.033 kroner). Billigste billett koster 99 dollar (514 kroner).
Mer om studio-omvisningen her: Universal Studios Hollywood

I denne videoen kan du få glimt av hva du kan oppleve på Universals studiotur:


Sony Pictures

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer


Dette er settet til tidligere MGM, som nå eies av Colombia Pictures' moderfirma, Sony Pictures. Underveis i omvisningen vil du få et glimt av hvordan filmer ble til i filmens begynnelse, og hvordan det skjer i dag. Du vil også få muligheten til å være publikum på Sony Pictures populære tv-konkurranser Jeopardy og Wheel of Fortune.

Filmer som er innspilt i denne filmparkens gater, er Men in Black og Spiderman. TV-serier på Sonys liste er: Kongen av Queens, Seinfeld, The Young and the Restless, Dawson's Creek, Walker, Texas Ranger m.fl.

Omvisningene går til faste tider, mandag til fredag. Ring for tider og reservasjon.

Pris: 25 dollar per person (130 kroner).
Mer om studio-omvisningen her: Sony Pictures Studios

Paramount Pictures

Her kan du bli med på en to-timers omvisning på området, som tar deg gjenom studioets historie. Du får se hvordan filmene blir til, fra bak kameraet. Filmer fra Paramount er blant annet Braveheart, Forrest Gump og Titanic. Blant tv-serier fra denne produsenten, finner vi Criminal Minds og Medium.

Omvisning skjer mandag-fredag, og forhåndsbestilling er nødvendig. For å være tilskuer i ditt favorittprogram, kan du sjekke ut tider og bestille gratisbillett på tvtickets.com. Merk at du her kan skaffe deg billetter til tv-show med flere produksjonsselskaper. Blant showene er: America's Funniest Home Video's, Dr. Phil, m.fl.

Pris: 35 dollar per person (182 kroner).
Mer om studio-omvisningen her: Paramount

Warner Bros.

Her har Warner Bros. skutt filmer siden 1928. Du kan bli med på en to-timers rundtur gjennom filmhistorie og gjennom utendørskulisser du antakelig har sett i en eller annen film eller tv-serie, en eller annen gang. Du cruiser rundt filmsettet i en forstørret golfbil sammen med en guide som forteller deg det du bør vite. Er du heldig, kan du få et glimt av en tv-serieinspilling eller endog en filminnspilling. Sommeren er den beste tiden for å få sett en serieinnspilling, da høstepisodene spilles inn da.

Billetter kan kjøpes ved døren (først til Mølla ...), eller bestilles på nett. Omvisninger kjøres mandag til fredag, samt noen utvalgte helger om sommeren.

Filmer på denne produsentens merittliste er: Charlie og sjokoladefabrikken, Batman, Catwoman, Harry Potter, Ocean's Eleven (og 12 og 13 ... ), m.fl. På serielisten står blant annet Uten et spor, Ellen, m.fl.

Pris: 45 dollar (233 kroner) per person for standard-turen. Er du mer avansert, kan du gå for den utvidede de-Luxe-turen med middag inkludert, den koster 150 dollar (778 kroner).
Mer om studio-omvisningen her: Warner Bros.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer