Oppsiktsvekkende konsept: Gratis ferieopphold

Dårlig kronekurs og gjennomgående høy inflasjon gjør utenlandsferien dyrere enn noen gang. Men ett triks kan gjøre ferien nesten gratis.

ANNERLEDES FERIE: Alenemamma Janina Sofia Liljendal håper å få prøve et nytt — og gratis — feriekonsept denne sommeren. Foto: Privat
ANNERLEDES FERIE: Alenemamma Janina Sofia Liljendal håper å få prøve et nytt — og gratis — feriekonsept denne sommeren. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Det er tilfeldighetene som styrer hvor vi ender opp. Kanskje er det en leilighet, kanskje et hus. Det blir litt «blåtur», forteller Janina Sofia Liljendal.

Alenemora fra Nøtterøy er en av mange som håper på en litt annerledes form for sommerferie i år.

Gjennom en lukket Facebook-gruppe med rundt 2300 medlemmer, er hun blant mange nordmenn som velger å byttelåne bolig i fellesferien.

Sammen med barna Odin (3) og Ivan (8) søker hun nå etter nye, uoppdagede steder i det ganske land. Til gjengjeld er hun klar til å låne bort boligen sin i Nøtterøy — for null kroner.

DinSide har tidligere omtalt endringer i ferievaner hos nordmenn denne sommeren.

I en undersøkelse utført av Norstat på vegne av Frende Forsikring, er det tydelig at flere har endret ferieplanene. Trolig som følge av den uheldige kronekursen.

Blant annet kommer det fram at én av tre reiser mindre grunnet prisøkningene og nærmere ti prosent legger utenlandsferieplanene på hylla.

Kostbare overnattinger

Et kjapt søk på utleietjenesten Airbnb, viser at også norgesferien kan koste deg større summer enn hva du kanskje hadde forestilt deg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer