Betalt utdanning:

Oppsiktsvekkende tilbud fra flyselskap

Selskapet opplyser om et begrenset antall stillinger, så her det gjelder å skynde seg.

BETALER: Flyselskapet Aer Lingus betaler ikke bare utdanningen, men også oppholdet i Spania. Foto: Reuters
BETALER: Flyselskapet Aer Lingus betaler ikke bare utdanningen, men også oppholdet i Spania. Foto: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig har det irske flyselskapet Aer Lingus gått ut med en pressemelding, hvor de tilbyr 90 personer en gratis pilotutdannelse.

De skriver på nettsiden sin at opplæringen vil skje i Spania, og de ønsker å betale for oppholdet til de som blir valgt ut.

Flyselskapet bekrefter til Dagbladet at utdannelse og boligkostnader vil bli dekket av dem. I tillegg vil de kommende pilotene få en liten sum i måneden.

Unik mulighet

Ifølge avisa Lancs Live, tilbyr det irske flyselskapet 90 personer en unik mulighet til å bli en av deres framtidige piloter for Aer Lingus.

FORSVINNER: En god del bagasje forsvinner eller kommer forsinket frem etter flyreiser. Derfor kan det være lurt å gjøre dette før du sender bagasjen! Video: Storyblocks / Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Totalprisen for en pilotutdanning kan koste alt fra 70 tusen britiske pund (900 000 norske kroner), til 90 tusen britiske pund (1,2 millioner norske kroner).

Ifølge Pilot.no er totalprisen ved Pilot Flight Academy 1 050 000 kroner.

I tillegg kommer cirka 40 tusen kroner i avgifter til Luftfartstilsynet og medisinsk undersøkelse. Bo- og levekostader vil komme i tillegg, skriver de.

Det trenger tydligvis ikke de 90 personene som kommer gjennom nåløyet til Aer Lingus å tenke på.

Får bo i Spania

Kurset vil foregå på den spanske flyskolen FTE Jerez, og vil foregå i 14 måneder. Etter det vil de nyutdannede pilotene returnere til Aer Lingus Training Academy, institutt for flyopplæring i Dublin, for å fullføre opplæringen der.

- Aer Lingus Future Pilot Program åpner opp en verden av muligheter for neste generasjon av piloter, som ønsker å jobbe i flyselskapet vårt, sier administrerende direktør for Aer Lingus, Lynne Embleton, til avisa Lancs Live.

Aer Lingus tar imot nettbaserte søknader fram til 16. august 2023.

Ønsker kvinner

Embleton opplyser at tilbudet vil gi en rekke muligheter for piloter til å bli med i teamet deres, som for tida flyr til over 80 europeiske destinasjoner - og til 14 nordamerikanske destinasjoner på langdistansereiser.

- Vårt fokus er å bruke Irlands unike geografiske posisjon til å koble Europa til Nord-Amerika for piloter som brenner for yrket.

Flyselskapet oppfordrer nå alle som er interesserte til å vurdere tilbudet.

- Vi oppfordrer spesielt kvinner til å søke, sier Embleton til Avisa Lancs Live.

Oppstart er fra og med januar 2024.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer