Oppskrift: Dagpenger til Europa

Ta med dagpengene i kofferten, og start jobbjakten i atten land. I tillegg får du assistanse fra Aetat og European Employment Services.

Publisert
Sist oppdatert

EØS-avtalen skal blant annet fremme samarbeid om, og samordning av trygderettigheter for arbeidsløse i EØS-land. Aetats EURES-tjeneste (European Employment Services) består av 450 konsulenter i et europeisk nettverk som du kan benytte deg av. Nettverket bistår arbeidssøkere med både arbeidsformidling og kunnskaper om arbeidsmarkedet. Du kan også legge inn CVen din i Eures-databasen.

Regler for alle

Du må være reell arbeidssøker for å ta med deg dagpengene ut i Europa. Det betyr at du er villig til ta ethvert arbeid i Norge. Du må også ha tjent minst 81.255 kroner i fjor, eller ha hatt en gjennomsnittsinntekt på 81.255 kroner de tre siste årene. Næringsinntekt blir ikke tatt i betraktning ved søknad om dagpenger, men det gjøres unntak for personer over 64 år. Lønn fra arbeidsmarkedstiltak regnes heller ikke med, sett bort fra de særskilte tiltakene lønntilskudd og Arbeid med bistand. Dagpengenes størrelse regnes ut fra hva du har har tjent tidligere. Du kan regne med cirka 64,4 prosent av din tidligere lønnsinntekt. Du får likevel ikke utbetalt dagpenger på lønn utover 325.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer