Opptattsignalet koster deg 10 000

Tabben nesten «alle» gjør, men den kan koste deg dyrt.

DEN KOSTBARE FEILEN: De legger verdisaker på kafebordet for å markere at det er opptatt. Den feilen må du ikke gjøre. Foto: Odd Roar Lange
DEN KOSTBARE FEILEN: De legger verdisaker på kafebordet for å markere at det er opptatt. Den feilen må du ikke gjøre. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du ser det over alt. På kafeer, i restauranter og på barer. Gjester som markerer at bordet sitt er opptatt ved å legge mobiltelefonen, nettbrett eller en pc som «opptattsignal».

Deretter forlater de bordet for å gå på toalettet eller for å hente seg mat eller drikke.

Det kan bli svært kostbart.

Øker igjen

- Mange land har opplevd økonomiske nedgangstider de siste åra på coronasituasjonen. Nå er det igjen uro med høye strømpriser, økt inflasjon og uro på grunn av krigen i Ukraina.

Det betyr trangere tider, også for kjeltringene. Samtidig opplever vi at tyvene ofte opererer flere sammen og er enda frekkere og tar større sjanser enn tidligere, sier kommunikasjonssjef Arne Voll i Gjensidige Forsikring.

- Nordmenn er også kjent for å store verdier med seg når de ferierer i utlandet og kan virke som en magnet på kriminelle.

Liten gjenstand - stor verdi

- Og det store problemet er at folk, og kanskje nordmenn spesielt, glemmer fort hvor stor verdi en mobil, iPad eller PC faktisk har.

Er en på besøk på kafé, restaurant eller et annet sted, så er mobilen ofte det første en legger fra seg på bordet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer