Opptil 20 prosent billigere i Sverige

Gjør billig juleshopping i Sverige - eller overlat problemet til noen andre.

PROFF SHOPPER: - Jeg er hele tiden i byen og holder meg oppdatert på hva som kommer inn i butikkene. Mange trenger hjelp til å kle seg, men vet ikke hvem de skal henvende seg til, sier Charlotte von Mentzer. Hun gjør alt fra garderoberens til å få kunden til å våge litt mer.  Foto: Per Ervland
PROFF SHOPPER: - Jeg er hele tiden i byen og holder meg oppdatert på hva som kommer inn i butikkene. Mange trenger hjelp til å kle seg, men vet ikke hvem de skal henvende seg til, sier Charlotte von Mentzer. Hun gjør alt fra garderoberens til å få kunden til å våge litt mer. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Julen nærmer seg med stormskritt og mange tar turen over til svenskegrensen for å handle inn både julegaver og julemat.

I tillegg til at det er morsomt med en liten utflukt i blant, er det ingen tvil om at du får litt mer for pengene hos söta bror enn her hjemme.

– Nå er den svenske kronekursen så lav at en tur til den svenske hovedstaden for å handle julegaver faktisk vil lønne seg. Om du handler med norske penger i Sverige får du automatisk 15-20 prosent rabatt i alle butikker, på grunn av den gunstige kronekursen for oss nordmenn, i tillegg til de allerede reduserte svenske prisene, sier Marcus Hammarström, markedsjef i Stockholm Visitors Board, i en pressemelding.

1.000 svenske kroner tilsvarer i dag 854 kroner, ifølge DinSides valutaomregner. Dette tilsvarer cirka 15 prosent rabatt, gitt at prisene for øvrig er de samme som hjemme i Norge.

Men husk for all del å betale med lokal valuta når du er i utlandet.

– Pass deg for valutafella. Du kan tape store beløp hvis du velger å betale i norske kroner. Det er butikkene selv som avgjør vekslingskursen, og da kommer du ofte dårlig ut, har Stine Neverdal, senior kommunikasjonsrådgiver i FNO, tidligere uttalt til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer