Ørkenøy blir dyreoase

Reneste Noas ark midt i Persiagulfen.

Denne golde øya, Sir Bani Yas, skal bli en oase full av dyreliv. Foto: Desert Island
Denne golde øya, Sir Bani Yas, skal bli en oase full av dyreliv. Foto: Desert Island Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ingenting bør egentlig overraske når det er snakk om De forente arabiske emirater i Midt-Østen. Fra før av har emiratene et syvstjerners luksushotell, en øygruppe formet som en palme, en annen formet som verdenskartet, et innendørs skianlegg midt i ørkenen, og det som, når det står ferdig, blir verdens høyeste bygning på 1.600 meter.

Så da må det selvsagt være her at de har fått ideen å lage en hel øy som en attraksjon der du skal kunne se dyrearter fra nesten hele verden.

Det er imidlertid ikke Dubai som har kommet opp med denne ideen. Det er Abu Dhabi som presenterer Desert Islands, to øyer som ligger åtte kilometer utenfor kysten av Abu Dhabi, cirka 25 mil unna Abu Dhabi by.

Fra ørken til oase

Desert Islands, eller nærmere bestemt den ene av øyene, Sir Bani Yas, vil bli den reneste Noas ark - midt i ørkenland. Den tørre ørkenøya skal forvandles til et naturreservat, der gjester skal kunne komme og oppleve dyre- og fugleliv, skriver The Australian.

Øya skal fronte økoturisme, og vil etterhvert være selvforsynt med strøm produsert av sol- og vindenergi. Dyr og fugler som tilhører den arabiske faunaen blir å finne i øyas arabiske naturpark som blir 35.000 mål stor. I den noe mindre safariparken kan man se dyr fra Afrika, Australia, India og Nord-Amerika.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer