Oslo - Bergen nesten gratis

Busselskapet Arctic Express starter i sommer billigbuss mellom Oslo og Bergen etter modell av Ryanairs lavpriser i luften.

Publisert
Sist oppdatert

Billigbuss

Fristes du av billige busstilbud? (Avsluttet)
Ja(84%) 1271
Kommer an på avstanden(10%) 157
Nei(6%) 92
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


49 kroner mellom Oslo og Bergen. Det er ikke lavprisflyselskapene som har kastet seg inn i kampen om budsjettbevisste reisende, men busselskapet Arctic Express. Åtte timer på bussen høres i utgangspunktet ikke overvettes fristende ut for de fleste, men for fem tiere, kan det kanskje være en grei pris å betale. Arctic Express Buss og Reisebyrå AS har fått konsesjon på busstrekningen Oslo - Bergen, og lover så lave priser for de som er først til mølla på hver tur.

Skroll ned for mer.

Bergen - Ekspressen blir navnet på den nye ruten som starter opp i løpet av juli. Fra starten planlegger selskapet avganger fredager og søndager i hver retning. I løpet av august er planen at flere stoppesteder skal føyes til, og at uken skal få flere avganger.

- Det avhenger av etterspørsel, men i starten planlegger vi å kjøre ruten med to busser, forteller disponent Vidar Antonsen til DinSide Reise.

Selskapet satser på å lokke kundegrupper som nå ikke reiser mer enn en eller to ganger i året til å reise flere ganger.

Nettbestilling

- De to første ukene selges alle plasser ut til introduksjonsprisen på 49 kroner, forteller Antonsen.

Senere må du ta høyde for at omkring fem plasser på hver buss er forbeholdt de med lavest betalingsvilje. Greier du å få billigste billett begge veier får du litt rabatt - totalprisen blir 90 kroner. Øvrige prisklasser er 149 kroner, 249 kroner og 499 kroner for ordinære fullprisbilletter.

De billigste billettene må bestilles på nett, og betales med kredittkort før bussturen. Løser du billett direkte på bussen, blir minste pris i underkant av 400 kroner. Selskapet håper å ha nettbestillingen i drift i løpet av en uke eller to, og legger ut løsningen når oppstartsdato er endelig fastsatt.

Ekstern lenke

 • Bergen - Ekspressen på nett
 • Dette er forøvrig samme selskap som driver Torp - Ekspressen.

  Billige busser går snart helgeruter mellom Bergen og Oslo.
  Billige busser går snart helgeruter mellom Bergen og Oslo. Vis mer


  Verktøy for reiselyst


  Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer