Oslo - en by du må besøke

Anerkjent amerikansk avis anbefaler Tigerstaden.

Foto: VisitOSLO/Terje Bakke Pettersen
Foto: VisitOSLO/Terje Bakke Pettersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da New York Times skulle lage en liste over 31 reisemål avisen ville anbefale i 2010, kom overraskende nok Norge med på listen.

Hvorfor dette er overraskende? Vel, tenk på alle de fantastiske destinasjonene rundt om i verden som avisen heller kunne valgt.

Det er selvsagt veldig hyggelig at New York Times vil anbefale sine lesere å reise til Norge. Og jammen slår avisen fast at Oslo allerede er en "must-visit urban destination". To hovedgrunner til dette er ifølge avisen det anerkjente nye operahuset, og de mange "high-end" restaurantene. Rett før jul utpekte også et britisk guidebokforlag Oslo til en av de heteste destinasjonene i 2010.

Men selv om Oslo altså anses som en by man absolutt må besøke, på linje med Paris, London, Madrid og andre verdensbyer, er det som alltid naturen som fascinerer mest.

"I år bør fokus være på villskapen i den norske naturen. Med det glitrende nordlyset og det dramatiske landskapet er Norge kanskje det mest uoppdagede og eksotiske hjørnet i Europa. Etter å ha overbevist verden om at fjordene og den sørlige kystlinjen gjør landet til et flott sommerreisemål, har nordmenn begynt å vise frem Norges sjarm som vinterdestinasjon."

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer