Oslo en verdensmetropol?

Er Oslo en verdensmetropol i klasse med New York, Tokyo, Sydney og Hongkong?

Publisert
Sist oppdatert

Den globale spillprodusenten Hasbro skal lage en verdensutgave av Monopol, og inviterer alle til å stemme frem sine favoritter. 68 byer er nominert, blant dem altså Oslo. De 22 mest populære byene i verden får en plass på spillbrettet. 20 av plassene gis til de byene som får flest stemmer i avstemmingen, mens de øvrige to plassene gis til byer som nomineres som wildcard. Dette kan altså være en hvilken som helst by - kanskje en mulighet til å stemme frem din hjemby, om det er Bodø eller Bø.

Wildcard-byene får plassene med lavest leie, mens den verdensbyen som vinner avstemmingen får plassen med høyest leie.

Akershus Festning, Oslo. Foto: Colourbox
Akershus Festning, Oslo. Foto: Colourbox Vis mer


Avstemmingen går fra 22. januar til 28 februar. Spillprodusenten har tidligere utgitt Monopolversjonen for de enkelte land, basert på liknende avstemminger. I Australia ble det avgitt mer enn 17 millioner stemmer for den lokale varianten. Så dersom du har lyst til å se Oslo, eller din hjemby, på verdensmonopolbrettet, bør du antakelig sanke stemmer ...


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer