Oslo er verdens fjerde dyreste by

London/Oslo (NTB): Moskva er verdens dyreste by å leve i, men Oslo klatrer på lista og er nå oppe på fjerdeplass.

Publisert
Sist oppdatert

Tokyo kommer på andre plass, etterfulgt av London, på analysebyrået Mercers årlige liste over hvor det er dyrest slå seg ned.

Undersøkelsen tar utgangspunkt i prisene på bolig, transport, mat, klær og nærmere 200 varer og tjenester, og rangerer 143 storbyer verden over med prisnivået i New York som utgangspunkt.

Mens Oslo i fjor kom på tiendeplass, har den norske hovedstaden i år klatret til fjerdeplass på lista over dyre byer. Seoul i Sør-Korea er på femteplass, etterfulgt av Hongkong, København, Geneve, Zürich, Milano, Osaka og Paris.

Oslo får skryt i storavis

New York er nå verdens 22. dyreste by å leve i, mens du slipper aller billigst unna i Asuncion i Paraguay.

Stockholm har falt fra 23. til 31. plass, mens Helsingfors ligger på 21. plass.

- Selv om de tradisjonelt dyre byene i Vest-Europa og Asia fortsatt er å finne blant topp 20, kryper også byer i Øst-Europa, Brasil og India oppover på lista, slår Mercer fast.

Dollarkursen har skylda

Mens svekket dollarkurs har bidratt til å gjøre amerikanske storbyer billigere, har det samtidig bidratt til å gjøre Oslo dyrere.

- Det er hovedsakelig to årsaker til at Norge har hoppet sånn på listen: Dollarkursen er svekket og boligprisene i Norge har økt, sier Eivind Lind i Mercer til Dagens Næringsliv.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer