Norgesferie:

Oslo på ny toppliste

Jubler over denne drømmelista.

Jubel: Munchmuseet er både utskjelt og beundret. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Jubel: Munchmuseet er både utskjelt og beundret. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn jubler over flotte ferieopplevelser i Norge. Og nå får de også følge av den anerkjente amerikanske magasinet «Time».

The Time plasserer nemlig Oslo på lista av de 100 fineste stedene å besøke i 2021. Til tross for at det så langt i år nesten bare er nordmenn som har fått glede seg over reiser i hovedstaden.
Og dette er begrunnelsen:

Verdens beste reisemål: Time setter Oslo på det nye reisekartet.  Kilde:Time
Verdens beste reisemål: Time setter Oslo på det nye reisekartet. Kilde:Time Vis mer

Åpner opp

«Til høsten åpnes Munchmuseet ved havna i Oslo. Et museum som er dedikert til kunsten og livet til Edvard Munch, den berømte maleren bak maleriet Skrik,» skriver Time og fortsetter:

«Til tross for nedstengning under pandemien åpner det også en utrolig liste over nye restauranter og barer i Oslo, inkludert ZZ Pizza, som serverer pizza i en gammel bilvaskehall, og La Mayor, som vil tilby moderne meksikanske retter med fokus på sjømat og på Holmenkollen-åsen, over byen, er Roseutstillingen en ny permanent kunstinstallasjon med malerier og skulpturer.

Og i løpet av 2022 åpner det prisbelønte designfirmaet Snøhetta sitt solobservatoriet rundt 40 km nord for Oslo. Dette blir det største solobservatoriet nord for Alpene og skal inneholde med et planetarium, nordlysutstilling og mye mer», skriver Time i sin begrunnelse for å sette Oslo på lista over de 100 beste stedene i verden å besøke i år.

Soloobservatoriet skal ligge ved Harestua.

NAF viser deg hvordan du best pakker bilen, og hvordan bilen oppfører seg med og uten last på glatta. Vis mer

Ekstraordinære reisemål

100 ekstraordinære reisemål, skriver The Time om lista der steder som Færøyene, Göteborg, Helsinki, Odense og Reykjavik også har fått plass.

Publisiteten tas naturligvis godt imot av Visit Oslo.

- Det er superstas å få denne anerkjennelsen, spesielt nå under pandemien. Oslos reiseliv har så smått begynt å reise seg igjen og dette gir oss alle en ekstra motivasjon, sier Sonja Birch-Olsen, leder for kommunikasjon i Visit Oslo til Din Side.

- Kåringen viser at Oslo slettes ikke er glemt selv om de utenlandske gjestene lar vente på seg.

Time har høy troverdighet og når ut til flere millioner mennesker verden over, også folk her hjemme. En plass på denne listen betyr at vi er på god vei til å bli en destinasjon som stadig får bredere appell, avslutter sier Sonja Birch-Olsen.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer