Oslo

Fra dyr og reptiler til lekepark og badeland; her er fem snøfrie tips til aktiviteter i osloregionen.

Publisert
Sist oppdatert

Dyreparker

Om du liker dyr som kryper, flyr eller åler seg, er det flere muligheter for å oppdage nye og fascinerende arter i dyre- og reptilparker i hovedstaden. I Zoologisk museum på Tøyen kan du se dyr fra hele verden; fra pingviner i Antarktis til sjimpanser i Afrika. Dyrene i denne utstillingen er imidlertid utstoppet. Tar du en tur til Oslo Reptilpark, får de se levende kryp, helst på innsiden av trygge glassmontere. Her kan du beundre 100 dyr; fra kvelerslanger til gekkoer, kameleoner, varaner, tarantellaer, pirayaer - og en sort enke.

Vi besøkte reptilparken i januar 2002, og fikk prøveholde en kornsnok. Her kan du lese artikkelen og se bildespesialen fra reptilparken.

Adresser: Zoologisk museum, Sars gt. 1, Oslo og Oslo Reptilpark, Storgata 26 (4. etg.), Oslo.)

Egg

Tradisjonen tro et det utstilling av dekorerte påskeegg på Folkemuseet på Bygdøy. Utstillingen heter "Norge på et eggeskall", og løper tom. 28. mars. Her er det også eggmaleverksted, pannekakekos og formidling av påsketradisjoner.

Adresse: Norsk Folkemuseum, Museumsveien 10, Bygdøy.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.