Oslofolk er Norges sureste

Leserne har stemt: Oslofolk er Norges mest uvennlige.

UVENNLIG: Oslofolk er Norges mest uvennlige, ifølge en avstemming på DinSide. Foto: Per Ervland
UVENNLIG: Oslofolk er Norges mest uvennlige, ifølge en avstemming på DinSide. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge en tidligere avstemming på DinSide, er Oslo Norges beste festeby.

Men dette har tydeligvis ingen sammenheng med vennligheten blant befolkningen der. Ifølge DinSides lesere er nemlig oslofolk Norges mest uvennlige - og det med overbevisende flertall.

Hele 62 prosent av de drøye 3.000 leserne som har stemt, mener Oslo har de mest uvennlige innbyggerne.

Dette kommer frem i forbindelse med en avstemming om hvor i Norge vi finner de vennligste og uvennligste innbyggerne.

Verst

I avstemmingen over Norges mest vennlige og uvennlige byer, lot vi leserne velge blant seks store norske byer med geografisk spredning.

Mens Oslo utmerker seg som desidert verst i avstemingen over de mest uvennlige med 62 prosent av stemmene, kommer Bergen på andreplass med 17 prosent av stemmene og Stavanger på tredjeplass med 7 prosent av stemmene. Trondheim, Bodø og Tromsø får 5 prosent hver av stemmene.

Norges vennligste finner du i Tromsø.
Norges vennligste finner du i Tromsø. Vis mer


Best?

Når det gjelder hvilken av byene som leserne synes har de mest vennlige innbyggerne, er det Tromsø som går av med seieren: 24 prosent av leserne synes folk er mest vennlige i Tromsø, tett fulgt av Trondheim med 21 prosent av stemmene, Bergen med 19 prosent av stemmene og Stavanger med 16 prosent av stemmene. Oslo og Bodø får her 10 prosent hver av stemmene.

Din mening

Hem er best på service: Svenskene eller nordmennene? (Avsluttet)
Svenskene (57%) 1270
Ingen av delene - de er like dårlige(19%) 416
Nordmennene(10%) 231
De er like flinke, svenskene og nordmennene(7%) 166
Vet ikke(6%) 135
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Svenske-service

Ifølge en britisk undersøkelse utført av hotellkjeden Jyrys Inn, er det også i Storbritannias hovedstad du finner landets mest sureste og mest uvennlige befolkning - og dette er byen med den dårligste servicen.

I debatten under den nevnte artikkelen, er det mange som har ytret seg om servicenivået både i London og i Norge - og både hva gjelder nordmenn, engelskmenn, amerikanere og svensker.

- For min del synes jeg at London er en trivelig og gjestfri by, sammenlignet med Oslo (og de fleste andre byer i Norge). Det er nok dessverre en kjennsgjerning at vi nordmenn ikke akkurat er kjent for å være hverken høflige, smilende eller gjestfrie. (Det er derimot svenskene som jobber i serviceyrkene i Norge.) Så selv om London kanskje ikke er det mest gjestfrie stedet i England, er gjestfriheten der mer enn god nok for meg. Gjestfriheten i London er et kvantesprang bedre enn hva jeg opplever at den er i Oslo, skriver "Mimi" i debatten.

Det påpekes også av flere at det er veldig mange svensker som jobber i serviceyrker i Oslo. Dårlig service er også det verste vi kan oppleve på restaurant.

- Grunnen til at en stadig større del av servicenæringen rekruterer svensker, er svenske undommers serviceinnstilling. Nordmenn flest (spesielt i Oslo-området) har rett og slett ikke samme grad av serviceinnstilling, og blir oftere og oftere forbigått i ansettelsesprosesser. Alle som jobber innen rekruttering til servicebransjen opplever at kundene ofte foretrekker å ansette svenske ungdommer, skriver "Oslo-gutt".

Hva synes du: Hvem er best på service - svenskene eller nordmennene? Gi din stemme i avstemmingsboksen til høyre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer