Oslos beste restauranter

De kommer og går, og som regel er det de beste som består. I Oslo er det gode dager for de matglade.

Publisert

Det er tilsynelatende gode tider for restaurantnæringen i Oslo. Mens mennene i hvitt høster medaljer i verdenmesterskap for kokkekunst i Frankrike, lar vi oss friste og metter appetitten utenfor hjemmet stadig oftere. Befinner du deg i aldersgruppen ’over 15 år’ bruker du i snitt 6.500 kroner i året på restauranter eller kaféer.

De aller beste?

Litt takknemlig, svært vrient og kanskje en smule overambisiøst. Vi har tatt på oss oppgaven å plukke ut det beste av hovedstadens spisesteder. Vi kunne med letthet utvidet listen fra 25 til 50 eller 100 for den saks skyld. Men som en start: Klikk frem din neste middag blant disse:

18443">De eksklusive18445">De trendy18446">De eksotiske18448">Billig og godt18449">Her spiser du lunsj

Rå fisk og suppe

Vekst gir mangfold, også i restaurantbransjen. I løpet av de siste fire årene har serveringsomsetningen økt med over 30 prosent. Og god etterspørsel har gitt grobunn for spennende konsepter - fra det tradisjonelle norske har vi gitt oss i kast med fremmede kjøkken og begynt å spise fisken rå.

- I løpet av de siste årene har Oslo blitt introdusert til en rekke nye segmenter. Vi har blant annet vært igjennom perioder med kaffebarer og sushi, nå er det suppebarer som er siste skrik, forteller fagsjef i Reiselivsbedriftenes Landsforening (RBL), Bjørn Ketilsson. Ketilsson har blant annet vært med å arrangere utogspisdagen, sist avholdt 21. oktober 1999.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer