Østlandet - i innlandet

Innlandet i Østnorge karakteriseres av høye fjell, vide vidder, dype skoger og flotte gårder. Her er det flust å gjøre for norgesturisten.

Publisert
Sist oppdatert

Fra de dype granskogene mot svenskegrensen og til det unike landskapet på Hardangervidda spenner Østlandet over et stort stykke Norge. Her ser du hvilke opplevelser Telemark, Buskerud, Oppland og Hedmark har å by deg:

TELEMARK

Jettegrytene i Nissedal er så spesielle at det ser ut som om det har vært troll på ferde. Virvlende vann og løse steiner har laget dype kulper og artige formasjoner. Dette er et eldorado for gøyale badekrumspring, og når sola står på, blir både fjellet og vannet godt og varmt. Før elva Fyresåna ble lagt i rør, var jettegrytene en godt skjult hemmelighet. Nå er dette blitt en yndet badeplass. Husk å bare grille på anviste plasser! Varme griller kan få fjellet til å sprekke. Jettegrytene ligger ved Haugsjåsund, der det er skilt. Følg riksvei 41, Telemarksveien, mot sørsiden av vannet Nisser.

Ekstern lenke:Nissedal Kommune

Fra DinSide Reise:Naturlig badeland i Telemark

beversafari i Bø har du store sjanser for å se denne flittige gnageren i arbeid. Safarien foregår i kanoer i et stille parti av Bøelva. Guider forteller hvordan beveren bygger og bor. Safarien foregår på kvelden, fra halv åtte til rundt ti, når beveren er aktiv. I Bø er det forøvrig masse annet å finne på, for eksempel besøke Bø Sommarland. Påmeldingtil beversafari gjør du på turistkontoret for Bø og Sauherad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer