Over 1000 kroner timen

Snart kan du reise sånn på flyet.

SOVEKAPSEL: Flyselskapet Air New Zealand viste fram prototyper av sovekapslene. Foto: Air New Zealand
SOVEKAPSEL: Flyselskapet Air New Zealand viste fram prototyper av sovekapslene. Foto: Air New Zealand Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vanligvis må du booke en av de dyreste flybillettene, som business eller førsteklasse, men nå jobbes det med å innføre sovebåser, eller kapsler, på enkelte langdistansefly, for dem med økonomi- og premiumbillett.

Air New Zealand la i fjor sommer fram planene om sovekapsler på langdistanseflygingen mellom Auckland og New York og Auckland til Chicago, som begge tar over 15 timer, og disse skal være rimeligere enn å booke business- eller førsteklasse.

Firetimerslur

Denne uka viste det newzealandske flyselskapet fram prototyper av sovekapslene, som kan bookes én gang per passasjerer på økonomi og premium under reisen, og det er bare én passasjer per kapsel.

Sovekapslene vil bestå en madrass, pute, laken og pledd, og et forheng slik at du får litt privatliv mens du tar en firetimerslur.

For det er maksimalt antall timer du kan booke en kapsel i løpet av reisen.

Mellom hver person skiftes det på senga og ryddes slik at neste person kan legge seg i rent sengetøy.

Her har du kanskje alt du trenger for en kort lur under flyreisen. Foto: Air New Zealand
Her har du kanskje alt du trenger for en kort lur under flyreisen. Foto: Air New Zealand Vis mer

Opp mot 6000 kroner

- Vi jobber fortsatt med detaljene om hvordan bookingsprosessen vil fungere, og har ikke bestemt pris ennå. På nåværende tidspunkt ligger vi på rundt 400 til 600 dollar for en periode for fire timer, sier Leanne Geraghty, kundesjef og salgsansvarlig i Air New Zealand, til The Guardian.

Den prisen tilsvarer mellom 4200 og 6300 kroner med dagens kurs, eller drøyt tusenlappen per time.

Det er rimeligere enn å booke en businessbillett, som koster rundt 5000 newzealandske dollar, drøyt 33 000 med dagens kurs, mens økonomi og premium koster henholdsvis 1000 og 2000 newzealandske dollar, eller rundt 7000 og 15 000 kroner.

Målet til Air New Zealand er å friste flere til å reise på en av selskapets langdistanseflyginger, men reisende må vente litt til før de kan nyte en firetimers på øye i økonomiavdelingen i flyet.

Air New Zealand forventer oppstart av flyginger med sovebåser mot slutten av 2024, da de mottar nye Boeing 787-8 Dreamliner-fly.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer