Over 1000 kroner timen

Snart kan du reise sånn på flyet.

SOVEKAPSEL: Flyselskapet Air New Zealand viste fram prototyper av sovekapslene. Foto: Air New Zealand
SOVEKAPSEL: Flyselskapet Air New Zealand viste fram prototyper av sovekapslene. Foto: Air New Zealand Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vanligvis må du booke en av de dyreste flybillettene, som business eller førsteklasse, men nå jobbes det med å innføre sovebåser, eller kapsler, på enkelte langdistansefly, for dem med økonomi- og premiumbillett.

Air New Zealand la i fjor sommer fram planene om sovekapsler på langdistanseflygingen mellom Auckland og New York og Auckland til Chicago, som begge tar over 15 timer, og disse skal være rimeligere enn å booke business- eller førsteklasse.

Firetimerslur

Denne uka viste det newzealandske flyselskapet fram prototyper av sovekapslene, som kan bookes én gang per passasjerer på økonomi og premium under reisen, og det er bare én passasjer per kapsel.

Sovekapslene vil bestå en madrass, pute, laken og pledd, og et forheng slik at du får litt privatliv mens du tar en firetimerslur.

For det er maksimalt antall timer du kan booke en kapsel i løpet av reisen.

Mellom hver person skiftes det på senga og ryddes slik at neste person kan legge seg i rent sengetøy.

Opp mot 6000 kroner

- Vi jobber fortsatt med detaljene om hvordan bookingsprosessen vil fungere, og har ikke bestemt pris ennå. På nåværende tidspunkt ligger vi på rundt 400 til 600 dollar for en periode for fire timer, sier Leanne Geraghty, kundesjef og salgsansvarlig i Air New Zealand, til The Guardian.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.