Skiferie i Norge

Over 30 000 kroner

Store forskjeller i priser på heiskort i vinter.

FINE FORHOLD: For mange er det dette som er vinteren. Her fra Strandafjellet. Foto: Eric Ellioth Kvamsdahl
FINE FORHOLD: For mange er det dette som er vinteren. Her fra Strandafjellet. Foto: Eric Ellioth Kvamsdahl Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skisesongen ved norske skianlegg er i full gang. I alle fall ved noen av dem. Og flere står for tur.

Kvitfjell åpnet allerede 3. november, mens «naboen» Hafjell åpnet sist helg.

I Trysil starter heisene denne helga, mens Geilo og Hemsedal sesongstarter om en uke.

KAN BLI DYRT: Temperaturen faller og det blir mørkere ute. Med dette kommer behovet for mer strøm for å varme opp hjemmet ditt. Slik unngår du å bruke en formue på strøm. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer

Dette koster det

Vi har derfor sjekka prisene ved noen av de mest populære alpinanleggene i Norge i den kommende vintersesongenP.

DinSide har tatt utgangspunkt i følgende heiskort: én dag, to dager og seks dager, men de fleste skisentrene selger flere billettyper som halvdag, 3–5–6 dager og mer.

En rekke forbehold

Det verdt å merke seg at prisene kan variere i løpet av sesongen. På enkelte destinasjoner er det for eksempel dyrere i det som omtales som høysesongen. Det er ofte rundt jula eller vinter- og påskeferie, og det kan også være dyrere å stå i bakken i helgene.

Videre er det greit å være klar over at dersom du ønsker å dra nytte av Hafjells familierabatt, er du ifølge nettsidene nødt til å kjøpe billettene på stedet - de er ikke tilgjengelig på nett.

Kjedelig dersom du ønsker å forhåndsbestille, men siden du allerede skal dit for å stå i bakken, tar det nok bare noen ekstra minutter med billettkjøp første tur for sesongen.

Vær også klar over at Kvitfjell og Hafjell har stengt sine billettluker. Nå skal alt skje digitalt.

Hemsedal skisenter er blant de mest populære i Norge, men også en av de dyrere. Foto: Halvard Alvik / NTB
Hemsedal skisenter er blant de mest populære i Norge, men også en av de dyrere. Foto: Halvard Alvik / NTB Vis mer

De som var smarte kjøpte sine sesongkort til rabatterte tidligpriser. Nå er det sesongens notmalpriser som gjelder, og du må vente til neste sesong for å få tilgang til «early bird»-priser.

 • Sesongkort på Geilo for en familie på to vokne og to barn kostet: 16 495 kroner dersom du bestilte før 31. oktober. Fra november er det normalpris på 23 695 kroner.
 • På Hafjell får du rabatt jo flere sesongkort du kjøper: inntil 3 kort gir 250 kroner i rabatt per sesongkort. 4 kort gir 350 kroner rabatt per kort. Det betyr en besparelse på 1400 kroner for familien på 4.
 • Også Norefjell, Narvikfjellet og Beitostølen solgte sesongkort til rabatterte priser i en begrenset periode. Men nå er det normalprisene som gjelder.

Så mye koster det

I eksemplene under har vi tatt utgangspunkt i en familie med to voksne og to barn, og undersøkt hvor mye det koster på en rekke alpinanlegg i Norge.

Her er prissjekken kort oppsummert:

 • De to laveste prisene for én dag i bakken, er 1500 kroner hos Rauland skisenter og på Strandafjellet, og dette er en familiepakke for to voksne og fire barn.
 • Høyest dagspris for en familie er Norefjell på 2140 kroner.
 • Narvik er rimeligst på todagerskort - da lander prisen på 2980 kroner.
 • Høyest pris for todagerskort er på Beitostølen med en sum på 4756 kroner.
 • Narvik er også blant de rimeligste på ukekort, som koster familien 7910 kroner. Her er Beitostølen igjen rimeligst på 7458 kroner.
 • Høyest pris for seksdagerskortet har Geilo der du må ut med 9622 kroner for familien. Det er nesten tusenlappen dyrere enn Hemsedal.
 • Merk at flere av destinasjonene tilbyr valgfri dager slik at du kan spre dagene utover sesongen.
 • Når det gjelder sesongkort, er det nok en gang Strandafjellet som kommer billigst ut. 14 900 kroner må familien ut med for vintersesongen, og prisen er den samme enten du har med 2, 3 eller 4 barn.
 • Dyreste er Skitar-passet til 33 980 kroner, men det kan brukes bådde annet i Trysil, Hemsedal og fire andre destinasjoner. Vil du bare stå i Trysil eller bare Hemsedal, må familien ut med 31 270 kroner.
 • Dagsprisen for Trysil og Hemsedal er 1816 kroner for fire, mens ukesprisen er 8712 kroner.
Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer