Over kanalen for å bli fet…

MAT: Til kanaløya Jersey drar du for å spise - mye og godt!

Lunsj: Nesten overalt kan du få deilige søte scones med jersey cream og rosiner i til ettermiddagsteen. Foto: Karoline Brubæk
Lunsj: Nesten overalt kan du få deilige søte scones med jersey cream og rosiner i til ettermiddagsteen. Foto: Karoline Brubæk Vis mer
Publisert

Når, hvor og hva. Det er de viktigste spørsmålene på Jersey. Når skal vi spise igjen - hvor skal vi spise og hva skal vi spise? Utvalget er enormt både i priskategori, kvalitet og type mat. Råvarene er utmerkede, og mattradisjonen bærer preg av at øya geografisk befinner seg nærmere Frankrike enn England. Og vi må selvsagt spise både frokost, lunsj, ettermiddagskaffe, middag og dessert. Så her er det bare å innta plassene og hogge innpå!

Ubritisk

Kanaløyene er en del av Storbritannia - men ikke matmessig. Den lille flekken av en øy, Jersey, med sine knapt 90.000 innbyggere, kan by på nesten 150 restauranter og spisesteder. Her kan du innta deilig lunsj på puber og lunsjrestauranter, en obligatorisk ettermiddagste på et av de mange terommene, og middagsretter som spenner fra enkel og god husmannskost til gourmetmiddager som gliterer av Michelinstjerner. Vi gir deg en oversikt over noen av de mange gode restaurantene og lunsjstedene i 12131>denne artikkelen.

Fra lokale særheter til moderne miks

Så langt fra Storbritannia har Jersey utviklet sine egne mattradisjoner med spesialiteter som har grunnlag i råvaretilgangen og nærheten til kontinentet. Men det er likevel ikke særegne 12130>kanaløyspesialiteter som Bean Crock, Fiottes og Jersey Wonders som dominerer spisekartene i restaurantene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer