Over smittegrensa

Italia er nå over FHIs smittegrense, ifølge de siste Europa-tallene.

OVER SMITTEGRENSA: Italia er nå over FHIs smittegrense, med 22,2 nye smittede per 100.000 innbyggere siste 14-dagersperiode. Dette viser de siste Europa-tallene fra ECDC. Nå er det kun sju land som oppfyller FHIs smittekrav. Foto: Kristin Sørdal
OVER SMITTEGRENSA: Italia er nå over FHIs smittegrense, med 22,2 nye smittede per 100.000 innbyggere siste 14-dagersperiode. Dette viser de siste Europa-tallene fra ECDC. Nå er det kun sju land som oppfyller FHIs smittekrav. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til lørdag 29. august ble reiserådene igjen oppdatert:

Da var det Tyskland og Liechtenstein, samt regionene Kalmar og Västerbotten i Sverige, som ble rødmerket på UDs liste over land der de fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige.

Nå viser de siste tallene fra det europeiske smittevernbyrået ECDC at Italia er over grensen - og også Slovenia.

Begge disse er fremdeles gule land ifølge de norske reiserådene.

  • De ferskeste listene fra ECDC, som er oppdatert med tall per 30. august, viser at Italia har 22,2 nye smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene.
  • Også Slovenia har nå passert grensa, og har nå 20,8 nye smittede siste 14 dager.

FHIs grense for å rødmerke land i Europa, er på 20. Dermed kan det ligge an til at både Italia og Slovenia blir rødmerket av norske myndigheter innen kort tid.

Kun sju land igjen

Etter at myndighetene fra 15. juni åpnet for karantenefrie grensepasseringer i Norden og for Europa 15. juli, har flere og flere land blitt rødmerket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer