Overlev flyulykken

Selv om de siste månedene har vært av historiens mest dødelige for flyreisende, sies det at sjansene for å overleve er større enn å dø under en flyulykke.

Det er større sjanse for å overleve en flyulykke hvis du tar visse forholdsregler.  Foto: colourbox.com
Det er større sjanse for å overleve en flyulykke hvis du tar visse forholdsregler. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere fryktelige flyulykker har rammet luftfarten de siste månedene. Flykrasjet i Iran med en Tupolev med 168 personer om bord, er bare den siste i rekken. To uker før krasjet en Airbus A310 i det indiske hav, der en jente overlevde, av det 153 som var om bord. Og en knapp måned før det døde 228 personer, inkludert flere nordmenn, i Air France-krasjet på ruten mellom Brasil og Frankrike.

Da ble det en lykkeligere slutt for flyet som måtte nødlande på Hudson River, New York i januar, hvor alle de 155 personene ombord overlevde.

Dette viser at du kan overleve selv om du kommer ut for en flyulykke. Gjør som piloten sier, og prøv å holde hodet kaldt. Og kom deg fort ut av flyet.

Bedre fly nå enn før

En amerikansk undersøkelse viser at det i USA, mellom 1993 og 2000, var 568 flyulykker med til sammen 53.487 passasjerer og flypersonell. Av disse var det 51.207 - mer enn 90 prosent, som overlevde. Og selv om du ser på de 26 verste ulykkene, overlevde flere enn halvparten av passasjerene og besetningsmedlemmene, skriver resjeliv.dk.

Eksperter sier at sjansen for å overleve er større enn noensinne. Grunnene til dette er at flyene er konstruert bedre, slik at de er mer brannsikre, og at kabinpersonalet er bedre trent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.