Overnatting og spisesteder

Av: Stine Okkelmo

Publisert
Sist oppdatert


Mat for mons

Du skal lete godt for å finne virkelig sliten pubmat i New Forest. Med råvarene vandrende rett utenfor pubdøren sier det seg selv at det ikke er mye coleslaw og nyrepai på menyen. Hva med hjortestek med plommesaus, lammesadel med rotfrukter og mintgelé, eller svinestek med stekte epler og tranebær? De søte ponniene slipper unna – ingen ponnibiff på menyen, heldigvis.

Hyggelig publunsj utenfor en pub i Lyndhurst. Foto: Stine Okkelmo
Hyggelig publunsj utenfor en pub i Lyndhurst. Foto: Stine Okkelmo Vis mer


Ellers er det nesten obligatorisk med high tea i et av de tradisjonelle tehusene som ligger i landsbyene i New Forest. Under mitt andre besøk til naturparken snublet søsteren min og jeg inn i et tehus som brakte oss rett hjem i stua til bestemor. Vi var de eneste gjestene uten hvitt hår og permanent. Men pytt, pytt. Det var likevel stas når den lille tekannen, scones, syltetøy og clotted cream, en veldig tykk fløte som skal smøres på sconesen, kom på bordet.

Et sted å hvile

Det finnes flust av overnattingsmuligheter i New Forest. Liker du friluftslivet finnes det flere steder du kan slå opp teltet. Hoteller finnes også, og hvis du vil bo litt fint kan du for eksempel sjekke inn på Whitley Ridge Hotel, et koselig hotell med en gourmétrestaurant med to Michelinstjerner.

Det vanligste er imidlertid å bo på B&Bs, og dem finnes det mange av. Å drive et B&B er en populær måte å få inn litt ekstra inntekt, forklarer Linn Davies, som sammen med mannen Ian leier ut til sammen fire rom i den ombygde stallen og smia i Forge Cottage, midt inni skogen. Intet er bedre enn å sove i et blomstrete soverom og morgenen etter innta en skikkelig engelsk frokost med bacon, egg, pølser og stekte tomater i et like blomstrete engelsk breakfast room.

  • Mellom puber og ponnier i New Forest - se bildene
  • Mer om

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer