Oxford

Universitetsbyen Oxford slår Cambridge både i befolkningsall og i antall skoler som ligger under universitetet. Mens Oxford har 38 skoler, har Cambridge kun 31.

Publisert
Sist oppdatert

Som vi også har skrevet hva gjelder Cambridge, er det en stadig pågående strid mellom disse to universitetsbyene. Hvem er best? Det kan ikke vi bedømme, men hvert år arrangeres det båtrace med skolelag fra de to universitetene, og vinneren kan briske seg og bade i sprudlevann, i alle fall fram til neste års konkurranse.

Oxford har 120.000 innbyggere.

Se og gjøre

Inspektør MorseDet kjente og kjære politietterforskeren Inspektør Morse, vandrer Oxfords gater i bøkene, og i filmene. Det går guidede turer til Morses Oxford hver lørdag fra turistinformasjonen, men du bør reservere plass i god til; turene er populære og blir raskt utsolgt.

UtsiktspunktFå et overblikk ver byen ved å besøkte et av utsiktspunktene. Prøv Carfax Tower i sentrum, eller universitetskirken ved St Mary the Virgin i High Street, og St Michael Northgate, i Cornmarket.

UniversitetsvandringI likhet med Cambridge, kommer du ikke utenom en universitetsvandring ved et besøk i Oxford. Det er 38 skoler som hører med under Oxford University, og de fleste av disse er åpne for besøkende; både bygninger og hageanlegg. Det går guidede turer fra turistnformasjonen daglig, ellers er det selvsagt ingenting i veien med en selv-guidet tur, heller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer