Øya som ble sigar

BOK: Torgrim Eggen skriver kurant, men grunnen til å bruke 400 kroner på boka Duften av Havana, er Rolf M. Aagaards flotte bilder.

Publisert
Sist oppdatert

Forfatteren leverer ingen tradisjonell reisebeskrivelse. I stedet får du en dyperegående innføring i Cubas historie, politikk og ikke minst - sigarkunnskap.

Lite humor

I Duften av Havana handler mye om sigar og sigarrøyking - tobakkens historie, tekniske detaljer i sigarproduksjon, sigarpleie og forbruksmønster. Alt er presentert i 50 personlige essay, som leveres med Eggens vanlige patos og et knivblad vemod. Men forfatteren skriver denne gangen noe uengasjerende.

En overdose av fakta og årstall senere er det ingen tvil om at denne anmelder tidvis kjedet seg. Smilene kom for sjelden. Latteren kom aldri. Det virker som man enten må være lidenskapelig sigarrøyker eller mer enn vanlig intereressert i Cubas fortid for å nyte denne boka.

Eggen, kjent for å røyke mens han spiser, vier et helt kapittel til å forsvare røyking generelt og sigarrøyking spesielt. Greit nok, men i boka blir det noe malplassert.

Gode bilder

Aftenposten-fotograf Rolf M. Aagaard, ikke Eggen, er initiativtakeren til Duften av Havana. Det vises. Bokas store beholdning er nettopp Aagaards følsomme fotografier, som inntil nylig var utstilt i Galleri 27 i Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer