Øyhopping for 750 kroner

Helgelandskysten er av mange regnet som Norges vakreste kyststrekning. I sommer kan du øyhoppe deg rundt her i en uke for kun 750 kroner.

Publisert
Sist oppdatert

Øyhopping er ikke et fenomen forbehold hellasturister. Langs norskekysten ligger øyparadisene på rekke, og er du heldig med været kan få områder i verden måle seg i naturskjønnhet. Til sommeren kan du oppleve en av de vakreste øyområdene i landet for en svært billig penge. OVDS og Helgelandske slår sine ferge- og hurtigbåtruter sammen og tilbyr turister ukesbilletter med fri av- og påhopping for 750 kroner. Eller 850 om du vil ha med kajakk eller sykkel.

Stort område, mange ruter

Med et rutenett som spenner seg fra Brønnøysund i sør til Stokmarknes i nord skal det være mulig å velge seg fine naturopplevelser. Høydepunkter i rutenettet er for eksempel Vegaøyene som fikk Unesco-status i fjor. Steigen anbefales for kajakkpadlere. Du kan også besøke området der Norge er smalest ved å ta hurtigbåt fra Kjøpsvik eller Drag inn til Hellemobotn. Fugleinteresserte vil finne seg godt til rette i Lovund, mens historieinteresserte kan besøke et av Norges eldste fiskevær i Træna. Den berømte grotten Kirkhellaren ligger på Sanna. Og for litt fruktbar inspirasjon; Dønna er stedet hvor du kan beundre Norges mest berømte fallos.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer