Øyhopping i Spania

Sommeren er på hell her hjemme, men fortsatt regjerer varmen i syd. Du kan kombinere het storbyferie med øyliv i Spania – prøv øyhopping mellom fastlandet og Balearene.

Publisert
Sist oppdatert
Hurtigbåt som går mellom Barcelona og Mallorca.
Hurtigbåt som går mellom Barcelona og Mallorca. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Er du av dem som ikke holder ut mer enn noen dager på stranda? Eller bare en som har lyst å få med deg så mye som mulig på en relativt kort ferie? Øyhopping er som skreddersydd for deg. Problemet er kanskje at du tenker at "Hellas er jeg lei av og ferdig med, så da er øyhopping uaktuelt." Selvsagt er det tungt å slå valgmulighetene du har i den greske øyverdenen, men øyhopping trenger ikke være synonymt med moussaka og ouzo. Spania kan være et spennende alternativ.

Skroll ned for mer.

Tapas, sangria, salsa … Spania har sine lokkende stikkord, og med øyhopping mellom fastlandet og Balearene kan du få med deg både shopping, matopplevelser, party og strandliv.

 • Slik øyhopper du i Spania.

 • Vi har tidligere også skrevet om øyhopping i Spania – mellom de forskjellige Kanariøyene.

 • Fortsatt ikke lei av Hellas? Noen tips for loffere på de greske øyene.
 • Øyhopping i Spania


  Barcelona – Mallorca – Ibiza – Menorca – Formentera

  En rute av fristende navn venter den som tør prøve seg på øyhopping i Spania.

 • Storbyen Barcelona bør være kjent for de fleste; her kan turen startes eller rundes av med dampende netter, kredittkortsviende dager og uforlignelig sightseeing. Mer om Barcelona kan du lese her.
 • Mallorca er øya mange tidligere elsket å hate. Men ikke nå lenger. Balearenes største øy har både storbytilbud (Palma), familieparadiser (for eksempel Alcudia), deltids kjendisbeboere (for eksempel Michael Douglas) og eksklusive tilbud for turister som reiser på egen hånd. Les mer i vår strandguide til Mallorca, og Mallorca utenfor allfarvei. Se også den vårlige bildespesialen fra Palma.
 • Strand på Mallorca.
  Strand på Mallorca. Vis mer


 • De fleste tenker på én ting når de hører navnet Ibiza: Vill festing. Og det er riktig at øya regnes som Europas partyhovedstad. Men det er imidlertid også mulig å se Ibiza uten ølbriller og i fullt dagslys. Til og med det norske kongeparet var innom her i sin sommerferie. Vil du reise hit fra Norge, må du via Mallorca eller fastlandsspania. Ibiza – oppskrytt eller fantastisk?
 • Menorca kalles ofte dronningen av Balearene. Enkelte år har du kunnet reise hit med charterruter fra Norge, men ikke dette året. Øya kan by på Spanias kanskje minst utviklede kyststrekninger, og det vil mange se på som en stor fordel. Kun en times båttur skiller Mallorca og Menorca.
 • Lille Formentera finner du like ved Ibiza. Den minste av Balearene ligger en knapp time med båt fra Ibiza, og besøkes av de fleste som en avstikker herfra. Her kan du også finne uutviklede strender og et rolig liv i skarp kontrast til de hektiske tilstandene på Ibiza.
 • Slik øyhopper du i Spania.

 • Verktøy for reiselyst


  Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer